Foto: Tommy Ellingsen/Scanpix

Rosenborg får på kjeften

Vi tror Molde rett og slett er best i søndagens meget prestisjefylte toppkamp i Tippeligaen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportsspills meny søndag:
V64 Charlottenlund: Det blir fest i Lunden
Oddstips 1: Start med redusert mannskap i Bodø
Tippetips: Sogndal må vinne

Dobbel V5 Bergen: Hauge slår alle rekorder
Tippeligaen: Skaderapport

Premier League: Skaderapport

Søndagens langoddsprogram består av 95 spilleobjekter og igjen er det spekket med godbiter. Prestisjeoppgjør her hjemme mellom Molde og Rosenborg og i England er det to kanonmatcher å se frem til. Everton mot Liverpool og Chelsea mot Manchester United. Vi må bare beklage vår skivebom på Stevenage lørdag (tapte 0-4), men vår andre dobbel til spreke 4,66 i odds satt klokkerent da vårt superobjekt Peterborough innfridde til 2,60 i odds (vant 3-0) og kombinert med HV71 (som vant sin kamp 4-1), ble det et flott overskudd. Det er masse å velge denne søndagen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Southampton - Tottenham
Det er greit at hjemmelaget lekker som en sil (24 baklengs er suverent flest i Premier League), men det er heller ingen tvil om at det kapasitet i dette laget og hjemme har de allerede vist at de kan matche de beste. Tottenham falt tilbake sist helg etter en flott periode og 2-4 tapet mot Chelsea sendte laget foreløpig ut av tetstriden. Oddssettingen i denne kampen er etter vår oppfatning altfor skjev og skal du angripe denne kampen, er det kun 3,95 for hjemmeseieren som gjelder. Det er så fin odds at det blir et av våre langskudd denne søndagen.

Rosenborg - Sparta Sarpsborg
Norsk eliteserie i ishockey og ting tyder på at hjemmelaget er i bedring. Rotet imidlertid vekk ledelsen flere ganger i hjemmemøtet med Stjernen fler ganger sist tirsdag, men avgjorde i straffeslag. Torsdag gjorde trønderne en flott bortekamp mot Frisk Asker og kom tilbake fra både 0-2 og 1-3 og klarte 3-3 etter ordinær tid. Det ble riktignok tap i spilleforlengningen. Sparta Sarpsborg måtte ha straffer for å slå tabelljumbo Tønsberg Vikings torsdag og er jevnt over best hjemme i Sarpsborg. 2,70 på hjemmeseier her er at av dagens mest interessante langskudd

Dagens avslag
Everton - Liverpool
Er det slik at hjemmelaget har overprestert, mens bortelaget har underprestert hittil? Vi tror det og disse Merseysideoppgjørene lever som vanlig sine egne liv. 2,55 for hjemmeseier og 2,55 for borteseier synes vi er korrekt odds i denne kampen og her kan man argumentere for alle utfall. I klartekst betyr det at dette er helt uinteressant spillemessig sett.

Mjøndalen - Tromsdalen
Det har sprukket for hjemmelaget som står med tre strake tap nå og må konsentrere seg om å sikre seg en av playoffplassene. Tromsdalen var griseuheldig som ikke vant hjemme mot Ullensaker/Kisa sist helg og står med begge beina plantet i nedrykksstriden. 1,45 på hjemmeseier her må være et av dagens aller dårligste tilbud. Styr unna alle dager i uken.

Dagens spill
Vi hadde mange kamper på blokka denne søndagen. Fiorentina hjemme mot Lazio (odds 2,05), Esbjerg hjemme mot Sønderjyske (odds 2,15), Newcastle hjemme mot West Bromwich (odds 1,90), Vitesse hjemme mot AZ Alkmaar (odds 1,95), Chelsea hjemme mot Manchester United (odds 2,30) og Sogndal hjemme mot Aalesund (odds 2,05) var alle oppe til vurdering.

Molde - Rosenborg
Et utsolgt Aker Stadion og en uhyre spennende gullkamp mellom lag nummer en og to på tabellen og begge står med 52 poeng. Molde imponerte i toppoppgjøret borte mot Strømsgodset sist søndag og hadde vel fortjent alle poengene. Men Jarl Andre Storbæks utligning to minutter før slutt gjorde at det endte 1-1. Ole Gunnar Solskjær valgte å hvile nesten hele førsteelleveren til torsdagens Europa League-kamp mot rumenske Steau Bucuresti og tapte som ventet (0-2). Søndag er det et toppet Molde-lag som skal fortsette sin strålende hjemmestatistikk (12-0-1).

Rosenborg vant uten å imponere 2-0 hjemme mot Sandnes Ulf sist helg og leder altså serien på bedre målforskjell enn Molde. Til tross for solide forsterkninger i sommer synes vi ikke det sprudler av RBK og torsdag ble det skuffende 1-2 hjemme for Metalist i Europa League. Det var ikke et fortjent tap, men Rosenborg ble hardt straffet for personlige feil. 6-5-1 på bortebane (tapet kom mot Brann for en måned siden. De tre påfølgende kampene er alle vunnet.

Lagene møttes i tilsvarende oppgjør i cupen tidligere i år, da vant hjemmelaget 4-3 etter stor dominans. Rosenborg har nok hevet seg siden dengang og står med fire strake serieseire i tilsvarende oppgjør.

Joshua Gatt soner karantene, mens meget viktige Borek Dockal soner karantene for Rosenborg. Vi tror klart mest på et uthvilt Molde i kveldens toppkamp og 1,95 for at Molde fester grepet i gullkampen spilles.

Vi nøyer oss med singelspill i søndagens andre oddstips og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 80. Molde - Rosenborg 1,95 3,30 3,40
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillMest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør