Uwe Rösler har hatt stor suksess som manager i England etter at han forlot Molde i 2011.
Uwe Rösler har hatt stor suksess som manager i England etter at han forlot Molde i 2011. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Rösler skal til Premier League

Men da er Wigan nødt til å vinne i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Odds:
  Lekende lett tilbake på øverste nivå
V4/V65 Solvalla:
Kontio innleder superhelgen
V65 Jarlsberg:
Ingen er bedre enn Kristine

Vi bommet (heldigvis) på tipset til 6,5 i odds på at Norge skulle ryke ut av semifinalen i MGP i går, men vi reddet oss inn ved å få inn tipset på Vestsjælland mot AGF til 2,10 i odds.

I kveld er playoffmatchen mellom Wigan og QPR den mest spennende kampen på programmet.

Dagens spill
Wigan – Queens Park Rangers H 2,15

Wigan har hatt en vanskelig sesong der laget har byttet manager og vært involvert i usedvanlig mange kamper grunnet deltakelse i Europa League og semifinale i FA-cupen.

Sesongen startet meget skuffende etter nedrykket fra Premier League, og laget var helt nede på 14. plass da Uwe Rösler tok over roret fra Owen Coyle 7. desember i fjor. Tyskeren, som er kjent som både spiller og trener i Norge, har gjort en formidabel jobb og styrt klubben til playoffplass.

Den tidligere Manchester City-spilleren ble hentet fra stillingen som manager i Brentford. Der får han mye ros for jobben han gjorde med å profesjonalisere klubben, og kaptein Kevin O'Connor gir Rösler en stor del av æren for opprykket til Championship. Det er ingen tvil om at Rösler har opparbeidet seg et meget godt rykte som manager i engelsk fotball.

Rösler har opplyst før kveldens kamp at et par mann sliter med smeller, men har ikke røpet hvilke spillere det gjelder. Det er uansett klart at toppscoreren Nicky Powell (innleid fra Manchester United) er usikker. Flere førstelagsspillere ble hvilt i den siste seriekampen forrige helg, og alle disse er ventet tilbake i kveld. Ben Watson og Chris McCann er langtidsskadet.

QPR har på papiret en sterk og bred stall, og ringreven Harry Redknapp er klubbens manager. Denne kombinasjonen gjorde at de fleste ekspertene tippet at London-klubben skulle klare direkte opprykk etter fjorårets fiasko i Premier League. Slikt sett har sesongen vært nokså skuffende, for laget endte hele 22 poeng bak Leicester og 13 bak Burnley.

Det er spesielt på bortebane det har sviktet for QPR denne sesongen. 29 poeng på 23 kamper er på ingen måte godt nok hvis man har ambisjoner om å rykke opp fra Championship. Leicester tok for eksempel hele 47 poeng på fremmed gress, mens Burnley plukket 42.

Benoit Assou-Ekotto (innleid fra Tottenham) er ute med en kneskade. Matty Phillips og Ale Faurlin er tilbake i trening, men denne kampen kommer for tidlig.

Uwe Rösler er taktisk klok og er flink til å få det beste ut av spillerne når det virkelig gjelder. Han vet utmerket godt at seier i kveld er det eneste som teller. For bortematchen i London kommer til å bli knalltøff.

I boksen under kan du spille på Wigan-seier. Spillstopp er kl 20.40.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør