Foto: hesteguiden.com

Så braker det løs

VM for travkuskene rulles i gang i kveld, og 10 av verdens beste kusker skal i ilden for å kjempe om tittelen som har fått navnet Ulf Thoresen Trophy.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Legendariske Ulf Thoresen er ikke lett å glemme, og at vår firedobbelte verdensmester blir trukket frem i denne sammenhengen faller nokså naturlig når mesterskapet nå arrangeres her hjemme. Vi får vel neppe se en sulkyartist av slikt kaliber noen gang, og i en lang rekke av gode hester mesteren var borti er det navn som Alm Svarten, Habib og Nuclear Kosmos som bringer frem gode minner.

I kveld skal det kjøres fire løp før mesterskapet forflytter seg til Biri i morgen, og etter å ha vært innom både Jarlsberg og Sørlandet avsluttes det hele med å kåre den endelige vinneren på Bjerke onsdag. Løpene i slike mesterskap blir veldig ofte kjørt litt annerledes, noe som i hyppige tilfeller resulterer i overraskende vinnere. I kveld ser det ut til at det er Bjørn Goop fra Sverige som har vært mest heldig i trekningen, og den seiershungrige unggutten vet nok å ta vare på sjansene. Etter å ha sett igjennom løpene for de fem dagene kan vi ikke akkurat si at vår champion Eirik Høitomt har vært veldig heldig i trekningen av hester, og det vil overaske oss svært mye dersom vi får se Rogalendingen på pallen til slutt.

Endelig klaff?
Vi er nødt til å følge opp med et spill på 7 Laina Vang i V5-finalen etter at vi lanserte S.J.`s Photo-datteren som en frisk banker (syvendevalg!) i V75`en på Sørlandet i den siste starten. 5-årshoppa fikk ved den anledningen en pangstart, men slo på en ulykksalig galopp (hoppa var dønn strøken i aksjonen, og vi tror det var snakk om et arbeidsuhell) inn mot den første svingen. Tengsareid-traveren tapte således terreng og en flott posisjon, men avslutningen til fjerde langt ute i banen smakte det fugl av. Det er liten tvil om at den kapable hoppa hadde vært seiersaktuell uten feiltrinnet, og i et løp som det ligger an til tøft tempo på tror vi hun nå feller samtlige til slutt med sin fine speed.

Leder normalt rundt om
I den andre avdelingen sender dyktige Geir Mikkelsen ut meget startkjappe 2 Investor G.T., og på full form taper ikke Rite On Line-sønnen dette løpet. 7-åringen var bunnsolid ved sine tre siste triumfer før han mistet aksjonen til slutt i et vanvittig speedoppgjør (09.0 siste 500) i den siste starten, og han galopperte over mål som slagen ved den anledningen. Mikkelsen-traveren har vært behandlet i etterkant av det løpet, og har da naturlig nok stått over litt i trening. Dette faktum gjør sitt til at vi også krysser av for jernhesten 4 Uppercut Flevo på det mellomstore forslaget, og en formtoppet 3 Rousseau Detain på det største.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Vidåpent
De tre øvrige avdelingene setter virkelig spillerne på en hard prøve, og i hhv V5-3 og V5-4 kan det fort dukke opp to åttendevalg uten at det er noen sjokkvinnere. I den tredje avdelingen står en formtoppet duo litt langt ute bak startbilens vinger, og det må klaffe litt på veien for at 6 Southwind Vertical og 8 Maxvill C.N. skal kamme hjem den gjeveste sjekken. Vinnerhesten 2 Baron Sign står interessant til, og Smok`n Lantern-sønnen må krysses tidlig sammen med 1 Soft Gun som står bedre til enn på lenge. 9 Shining Lantern er klart bedre enn raden, og 6-åringen har her fått en meget spennende kusk i Christophe Martens.

Vinnerkandidatene er som sagt mange også i den fjerde avdelingen, men klart mest spennende i løpet er 5 Spang Spenter. 6-åringen utstyres ved denne anledningen med Åsbjørn Tengsareid, og det er med respekt å melde snakk om en kraftig kuskeforsterkning. Spang Spenter-sønnen viste dessuten strålende form på Forus på tirsdag ved å bli tredje på flotte 27.0 etter en strevsom sisterunde i sporene. 7 Augne Troll fikk litt for mange bein i det tøffe tempo i det tilsvarende løpet, men dagens distanse passer Troll Kos-sønnen noe bedre. 6-åringen må således krysses tidlig sammen med 10 Gilborken som kommer tilbake etter litt pause, og dersom formen er noenlunde inntakt etter hvilen er den sterke Lome Elden-sønnen hyperaktuell.

Litt mer oversiktlig i V5-innledningen, men vi finner hele seks hester som kan være aktuelle. Klart best på kapasitet er trolig 3 U.S. Funds, og Banker Hall-sønnen som nå kommer ut etter litt pause og behandling er meget spennende sammen med den danske championen Birger Jørgensen. 5 Super Charming holder absolutt toppform, og Super News-sønnen er naturlig nok seiersaktuell på ny mot ikke alt for skarp motstand. Fin kapasitet er det på 6 Cunningham, og når champion Høitomt setter seg opp er det snakk om en opplagt gardering. 7 Delphis Lantern står litt langt ute, men formen har neppe vært bedre enn den er akkurat nå på Smok`n Lantern-sønnen.

Ekspertforslag
Til løpene på Bergen Travpark har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 360, 720 og 1620 kroner som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

I tillegg har vi satt opp et Dagens Dobbel-forslag på 100 kroner som i skrivende stund (kl. 11.00) gir drøye 50 ganger pengene tilbake!

Kjøp en bong og se løpene på nrk.no nett-tv i kveld!

PS!Våre V75-oppsett til løpene på Jarlsberg lørdag vil bli lagt ut herkl. 20.30 i kveld!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør