Sandnes Ulf har ennå ikke tapt i OBOS-ligaen, men det blir ikke opprykk med for mange uavgjort kamper.
Sandnes Ulf har ennå ikke tapt i OBOS-ligaen, men det blir ikke opprykk med for mange uavgjort kamper. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sandnes Ulf trenger en seier

Ulf har fått dårlig betalt så langt, og i kveld tror vi det løsner for en av OBOS-ligaens største opprykkskandidater.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 1: 
Badeseier for VIF og RBK
Dagens dobbel 3: Jerv får en reaksjon
Tippetips:  1. maifest på kupongen
Oddstips:  Jonevret sitter utrygt
Tippemagasinet:  Sjekk Sjekk Jonssons tips
Tippeliga:  Alle skader og karantener
TV-fotball:  Sjekk den herlige ukesoversikten

Vi står overfor et strålende torsdagsprogram på Langoddsen. I Tippeligaen og OBOS-ligaen er det 1. maifest, og det spilles også kamper i La Liga, Serie A og Allsvenskan.

Onsdag ble det storslem for oddstipsene, med treff på både singelspillet, langskuddet og dobbelen. I dag kommer vi med en rekke anbefalinger.

Sandnes Ulf – Kristiansund H 1,85
Ulf hadde ballen mest i bortekampen mot Levanger sist, men kom til få målsjanser og måtte nøye seg med 0-0. Har 1-3-0 så langt og ligger på en skuffende sjetteplass.

På papiret har rogalendingene en av de sterkeste troppene i OBOS-ligaen, med rutinerte navn som Pontus Engblom, Tonny Brochmann, Marius Helle, Derek Decamps, Aksel Berget Skjølsvik og Trond Erik Bertelsen.

Sistnevnte var tilbake fra skade forrige kamp og bidro til at laget gikk av banen uten baklengsmål for første gang denne sesongen.

Kristiansund har tatt ett poeng mer enn dagens motstander etter den viktige 2-1-seieren over Strømmen sist. Imponerte på ingen måte i den kampen og måtte virkelig slite for poengene.

Kristiansund har spilt hjemme i tre av fire runder, og Ulf borte er den klart tøffeste oppgaven laget har stått overfor så langt denne sesongen.

Sandnes har ikke fått spesielt bra betalt for prestasjonene så langt, mens det motsatte er tilfelle for Kristiansund. Sandnes må vinne hjemmekamper som denne for å kunne rykke opp, og vi tror alle tre poengene blir igjen på Jæren.

Follo – Nest-Sotra H 1,70
Follo har imponert i comebacket i OBOS-ligaen, og det er ikke flaks som har sendt laget på toppen av tabellen (sammen med Åsane og Sogndal) med ti poeng på fire runder.

Laget er defensivt trygt og ser ut til å ha hentet inn en solid sisteskanse i Jonathan Rasheed. Så langt har den svensk-norske 23-åringen sluppet inn to mål, noe som er minst i OBOS-ligaen.

Nest-Sotra har fått oppleve at den andre sesongen etter et opprykk kan være tung. Så langt har hordalendingene tatt null poeng, og ti baklengsmål er mest i ligaen. Det skal tas med i betraktningen at motstanden har vært tøff i innledning, med kamper mot Bryne, serieleder Åsane, Sandnes og Sogndal.

Det var ikke mye å finspill å spore i hjemmekampen mot Sogndal sist, men bortelaget hadde mest muskler og rutine og kriget seg til 2-1-seier.

Follo kommer fra en sen seier mot Ranheim og har hatt fin flyt så langt i sesongen. Nest-Sotra avsluttet fjoråret elendig og hadde rykket rett ned dersom bare resultatene fra siste del av sesongen hadde vært gjeldende. Det ser ikke mye bedre ut i år, og laget fremstår som en klar dumpekandidat.

Follo-treet kommer ikke til å vokse inn i himmelen, men vi tror oppturen fortsetter minst en runde til (Levanger er neste motstander).

Samlet odds for dobbelen: 3,15.

Kampstart: 18.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus