Sarpsborg 08's Patrick Mortensen (i midten) flankert av Mikkel Agger og Kristoffer Zachariassen.
Sarpsborg 08's Patrick Mortensen (i midten) flankert av Mikkel Agger og Kristoffer Zachariassen. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Sarpsborg 08 skal redde den norske æren

Både Molde og Rosenborg tapte sine kvalifiseringskamper onsdag. I kveld er det opp til Sarpsborg 08 å redde den norske æren.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel 2: AIK gjør jobben i Irland
Oddssingel 3:
FC København må ikke vinne
Oddssingel 4:
Eks-eliteseriespiller-toppscorer sørger for cash
V65 Øvrevoll:
Storløpskveld på Øvrevoll
V65 Bergen:
V65-jackpot med Wiig i hovedrollen
V5 Momarken:
En klink svenske i lunsjen
Overgangsvinduet: Sjekk siste nytt

Torsdagens langoddsprogram består i all hovedsak av kamper fra 1. kvalifiseringsrunde i Europa League. Hele 40 kamper skal faktisk spilles. Tour de France ruller videre, mens det er klart for begge semifinalene for kvinner i Wimbledon-turnerigen i tennis.

Kroatia ga storfangst onsdag
Det ble full pott for våre tips til semifinalen mellom Kroatia og England onsdag. Vårt hovedtips var uavgjort etter ordinær tid til flotte 3,05 i odds. I tillegg lanserte vi spill på at Kroatia går til finale til 2,15 i odds. Sist torsdag før kvartfinalene, lanserte vi også spill på at Kroatia tar seg til VM-finale. På det spillet fikk vi pene 2,65 i odds og også dette spillet ble løst inn etter gårsdagens semifinale.

To norske lag var i aksjon i Europa i går. Molde presterte å rote vekk 1-0 ledelse og tape 1-2 borte mot Glenovan i Europa League-kvalifiseringen, mens Rosenborg som ventet fikk problemer i sin kamp borte mot Valur og tapte 0-1 i sin første kamp i Champions League-kvalifiseringen. I kveld skal Europadebuterende Sarpsborg 08 "redde" den norske æren, når de også reiser til Island og skal møte IBV Vestmannaeyar.

IBV Vestmannaeyjar - Sarpsborg 08 U 3,40 (spillestopp kl 19.55)


Til tross for moderate plasseringer i serien de siste sesongene, skal IBV Vestmannaeyjar ut i Europa League-kvalifisering. Det er fordi laget vant cupen på Island forrige sesong. Ligger ellers helt nede på 9. plass i serien hittil denne sesongen med totalt 12 poeng etter svake 3-3-6 på de 12 første seriekampene. 9. plass ble det også forrige sesong etter 7-4-11 totalt. 4-3-4 hjemme på Hásteinsvöllur da, 2-3-1 på seks spilte hjemmekamper denne sesongen. Klubben tok forøvrig sitt siste seriegull i 1998.

Sarpsborg 08 gjør sin debut i Europa etter sin flotte fjorårssesong som altså endte med 3. plass. Var stilt store forventninger til laget foran årets sesong, men har bare delvis innfridd. Kom seg tilbake på vinnersporet i helgen med en flott 4-1 seier hjemme mot Ranheim og ligger på 6. plass i Eliteserien med sine 26 poeng og det skiller kun tre poeng opp til Molde på 3. plass. 2-3-2 på sju spilte bortekamper.

1,55 er oddsen på at Sarpsborg vinner på Island i kveld, men vi merker oss at hjemmelaget kun har ett tap i serien på hjemmebane denne sesongen. Både Molde og Rosenborg tapte som kjent sine bortekamper i går, Til tross for manglende erfaring fra Europa, bør Sarpsborg 08 unngå tap i borteoppgjøret. 3,40 er oddsen for uavgjort og det er flott odds og spilles.

Klikk her for å levere dette tipset

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør