Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Sarpsborg har gode sjanser

Opprykkerne viste flott spill i premieren og kan fint slå Viking.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny 2. påskedag
V4 Hagmyren: En forrykende travdag
V64 Halmstad: Taper ikke feilfritt?
Tippeligaen: Skader og karantener
Oddstips 1: Ikke undervurder Sarpsborg
Oddstips 2: Blytungt for Håland og AGF
Tippetips: Gigantmøte på Lerkendal

Langoddsen bugner av objekter. Tradisjonen tro spilles det Tippeliga 2. påskedag, og vi tilbys en rekke objekter fra England også, der det er full rulle i Championship, League One, League Two og Conference. Chelsea møter Manchester United til omkamp i FA-cupen.

Primera Division og Ligue 1 finner vi, og mye moro i Allsvenskan, som nå er i gang, samt dansk superliga. Samtidig spiller Hundvåg og 41 andre norske klubber NM-kvalifisering, her kan det være gull å hente for alle med lokalkunnskap.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Vålerenga - Sogndal, hvilket lag scorer først? Sogndal 2,85

Tippeligaen. Vålerenga var litt rufsete bakover i Bergen, samtidig som de ikke satt egne sjanser før på slutten av kampen. I dag skal de reise seg og vinne hjemme mot Sogndal, og det gir vi dem gode sjanser til å klare. Vi imidlertid ikke sikre på at de klarer å holde eget bur rent. Sogndal ledet til pause her i fjor og vant 2-0 til slutt, og de vant 1-0 i Sogndal senere i sesongen. De viste seg målfarlige i premieren mot Tromsø, og det er ikke utenkelig at de scorer det første målet på Ullevaal. 2,85 ser for høyt ut på Sogndal i dette veddemålet. De kan fort ta en tidlig ledelse her, det er litt typisk Enga å være sløve i starten og så vinne til slutt.

Rosenborg - Brann, over/under 3,5 mål H 2,35
Tippeligaen. Begge lag fikk vist i premieren at de vet hvor målet står. At Rosenborg scorer her, er vi rimelig trygge på, vi tror de vinner kampen. At en danske scorer for hjemmelaget, ser også sannsynlig ut. Men Brann kan score mål de også, med unge krefter går de fremover, og de kommer ikke til Lerkendal for å ligge lavt og få 0-0 eller ryke 0-1 på slutten. Innbyrdes oppgjør bakover i historien har endt 2-1, 3-1, 3-6, 2-1, 2-3 og 3-0. En rekke målfarlige typer er løs, og heller enn 1,50 for at begge lag scorer, fristes vi av 2,35 på at det blir minst fire scoringer i kampen.

Dagens avslag
86. Portsmouth - Tranmere Rovers B 2,25

League One. Portsmouth var nær seier forrige runde, igjen, men det ble 1-1 borte mot Preston. Her var Portsmouth store outsidere, noe de ikke er i dag, og for nå har alle oppdaget at midlertidig manager Guy Wittingham har løst en kjempefloke i den økonomisk skakkjørte klubben. Wittingham har fått kontinuitet i laget, han har vært heldig som har unngått så mye skader selvsagt, men med samme lag eller nesten samme lag i hver kamp har det blitt poeng i åtte av de ti siste, og hjemmeseier i de to siste, mot Coventry og Bury. Tranmere, derimot, har tapt seks av sine ti siste, senest 0-1 hjemme i nøkkelkampen mot Sheffield United, og nå kan play-off ryke. De tre siste bortekampene har de tapt 0-1, 0-2 og 0-3, og de skal i våre øyne ikke være favoritter i Portsmouth.

Dagens spill
For en mandag på langoddsen. Sjelden eller aldri har utvalget vært så stort på en mandag. Vi trekkes mot Tippeligaen, selvsagt, og skal spille en hjemmeseier der til høy odds, men vi skal også ha med et spansk og et dansk objekt i dag.

Norsk Tipping

208. Sarpsborg 08 - Viking
Tippeligaen. Sarpsborg startet glitrende borte mot et tafatt LSK i premieren. Mohamed Elyounoussi scoret etter bare seks minutter, og en gang til etter seksti minutter. Derfra og ut skulle Sarpsborg låst kampen og forsvart ledelsen inn. Det klarte de ikke, rutinen så ut til å mangle akkurat på det området, Lillestrøm kjempet seg tilbake i kampen og det ble 2-2. Likevel skal opprykkerne ta med seg at de gjorde en god kamp, de er gode nok til å vinne i Tippeligaen, men de må være mer kyniske når de leder.

Alvaro Baigorri (tå) og Haraldur Bjornsson (hofte) spiller ikke. Christian Brink og Claes Jørgensen er tilbake.

Viking slo Molde 2-1 i den aller første Tippeligakampen denne sesongen. En jevn affære, men Viking var hakket bedre utover i kampen, og unge Veton Berisha var farlig fremover. Alt i alt en god kamp av Viking, som vil ta mange poeng i Stavanger dersom de fortsetter slik. Men først er det bortekamp.

Yann-Erik de Lanlay (lyske) håper å rekke kampen mot Sarpsborg. André Danielsen (blindtarmoperert) stod over seriestarten, og det er usikkert om midtbanespilleren blir klar.

Sarpsborg var gode på Åråsen, de viste selvtillit og burde vunnet. Vi tror de fortsetter den gode trenden på hjemmebane i dag, og nettopp hjemmebanefordelen bør telle en del mot Viking, som sjelden er like gode på reise som hjemme. Norsk Tipping gir 2,45 på hjemmelaget, det kjøper vi, her skal hjemmelaget har gode muligheter.

215. Athletic Bilbao - Granada
Primera Division. AC Bilbao røk 0-1 borte for Getafe forrige runde, og kommer seg ikke opp fra nedre halvdel av tabellen. Avstanden til nedrykk er ikke større enn at de må fortsette å plukke jevnt med poeng de ti siste rundene. Villarreal hadde 41 poeng da de rykket ned forrige sesong, Bilbao har 32 per i dag. Denne sesongen blir en mellom-sesong for baskerne, en mislykket sesong med mye rot i det sportslige apparatet, så noen annen ambisjon enn å berge plassen har de ikke. De har 6-2-6 på San Mames og i dag møter de et av lagene lenger ned på tabellen.

Iturraspe (m) er suspendert, og det ser ut til at Amorebieta (f) mister kampen i tillegg til mindre brukte de Galarreta og Inigo Perez. Aduriz (a) og Llorente (a) er klare for spill, men starter på benken. Trener Bielsa har offentliggjort startelleveren, og den skal se slik ut, ifølge Marca:

Iraizoz; Gurpegui, Ekiza, Laporte; San José; Iraola, Herrera, De Marcos; Susaeta, Muniain, Ibai Gómez.

Granada har gitt oss mye god underholdning denne sesongen og de er stadig blant de mer habile bortelagene med sine 4-2-8 totalt, men vi må kunne si nå at de har mistet formen totalt. Fire scoringer og 0-2-3 på de fem siste rundene er svakest av alle. De har riktignok gått fra tre strake tap til å spille 0-0 i Zaragoza og 1-1 mot Levante, men det vi så av dem mot Zaragoza var stusselig, nesten ingen fremdrift, én god men tilfeldig målsjanse ved Ighalo på en corner, og begrenset vilje til å vinne. Nå er nedrykk få poeng unna.

Den rumenske landslagsspilleren Torje (m) er suspendert, han er fast på kanten. Siqueira (f) er også suspendert, også han er fast starter. Ellers ser det ut til at Iriney (m), Yebda (m), Benitez (m) og Fran Rico (m) ikke spiller. Mulig startellever fra Marca:

Tono - Angulo, Mainz, Lopez, Nyom - Nolito, Recio, Lucena, Buonanotte - Ighalo, Aranda

Granada tapte det omvendte oppgjøret 1-2, og slik de har spilt den siste tiden, blir dette tøft. Med to faste spillere ute, er det egentlig bare opp til hjemmelaget om dette blir spennende, men de skal ha en rimelig dårlig dag før de taper denne. 1,65 på baskerne gir oss en dobbel til 4,04. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

208. Sarpsborg - Viking 2,45 3,20 2,55
215. Athletic Bilbao - Granada 1,65 3,15 3,95

Total odds 4,04

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør