Edinson Cavani er mannen som skal få Uruguay til å glemme skadde Luis Suarez.
Edinson Cavani er mannen som skal få Uruguay til å glemme skadde Luis Suarez. Foto: Andres Stapff (Reuters)

Savner ikke Suarez i dag

Superspissen fra Uruguay rekker nok ikke dagens kamp mot Costa Rica, men de har likevel alt som skal til for å vinne kampen.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagstips:
Omtale: På tide for Elfenbenskysten
Oddstips 1: For mye på spill i åpningskampen
Tippekupongen: De er langt hjemmefra
V75: Årets beste V75-omgang

Det er fullt av godbiter på lørdagens langoddsprogram, og VM har tre kamper på programmet.

Dagens VM-tips

Uruguay – Costa Rica (0-1) HDet er ingen tvil om at dagens kamp er en Uruguay må vinne for å holde håpet om avansement i live. Gruppen er vanskelig nok fra før, og de trenger ikke mer problemer enn de allerede har.

Den store snakkisen før mesterskapet er om godeste Luis Suarez ville rekke kampen eller ikke. Nå virker det imidlertid som om han blir spart, for allerede neste uke venter England. På plass kommer mest sannsynlig Diego Forlan og han danner med Cavani et ikke ufarlig spisspar.

I tillegg er ikke Uruguay langt hjemmefra og er vant til å spille kamper i heten. De vant sågar fotball-VM på brasiliansk jord i 1950 og drømmer nok om det samme igjen.

Costa Rica er storfavoritt til å reise hjem uten poeng fra en nådeløs gruppe. Michael Barrantes er blant flere Norge-kjenninger på et lag som tapte en og spilte uavgjort den andre forberedelseskampen. Spesielt forsvaret har åpenbare svakheter, og det er ikke et gunstig ledd å svikte i mot offensive Uruguay.

Alt ligger til rette for at Uruguay får en drømmestart på mesterskapet, og det må de tross alt ha. De har gode muligheter til å vinne med mer enn ett mot et vaklevorent forsvar, og 2,15 i handicapodds utmerker seg i denne kampen.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus