Foto: hesteguiden.com

Setter vi vår femte strake?

Nettavisen har satt sine fire siste foreslåtte bankere klokkerent, og i kveld satser vi på å sette en ny innertier.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Våre vurderinger er det lite å utsette på om dagen, og på Sørlandet i går innfridde vår banker Whatwouldtheysay på enkleste vis i en rebus hvor vi kom med glimrende info som gikk i mot to av dagens største favoritter som gikk på en smell (Kabir og Djuven).

Til løpene på Leangen i kveld mener vi at vi har funnet frem til et meget spennende bud i form av 7 Rigel Junior. Rigel Jo-sønnen er en vinnerhest med hele ti triumfer på 43 starter, og 5-åringen er vant til å møte klart tøffere konkurrenter enn dagens.

Nå meldes det om at den kapable krabaten kommer ut skoløs, og tidligere har vår friske banker for dagen vist seg veldig opplagt etter litt pause (vant direkte etter litt pause 1. des. i fjor på flotte 27.7). Dagens distanse har det foreløpige sjettevalget i spillet tidligere vist at han takler til fulle, og vi tror sterkt på at årets første triumf her er innen rekkevidde.

Svært lovende Veronika Bugge setter seg opp bak Wiig-traveren i dette ungdomsløpet, og på knappe 30 starter har 20-åringen som kjører med en svært fin hånd allerede rukket å vinne hele syv løp!

Storfavoritt som innfrir?
I den andre avdelingen pådrar naturlig nok 4 Creek`s Tamina seg et tungt favorittstempel etter en lang rekke solide innsatser, og normalt dreier det seg om en topp vinnersjanse. Innsatsen til femte på sterke 13.3 i den nest siste starten var av den solide sorten, og nå på lørdag satt Tamin Sandy-datteren bom fast til sjette på 14.0 full vei etter innvendig reise mot Megaman Neo & Co.

Den starten kommer dog fryktelig tett på dagens, og selv om 7-årshoppa har taklet et slikt opplegg tidligere er det ikke dermed sagt at hun gjør så igjen. Christiansen-traveren står trolig alene på åtte av ti kuponger, og når vi spiller er så frisk banker i V5-2 nytter det ikke å ryke på dagens største dersom hun skulle ha en dårlig dag på jobb.

Vi er også litt inne på at Jomar Blekkan kan være så ”gal” at han svarer ut storfavoritten med 1 Magdalena Spur (fant toppformen på samme tid i fjor), og da kan det være slik at det er Bjørn Garberg som skummer fløten til slutt med 6 Glad X.T. Sistnevnte leverte en svett siste 700 til sølv på flotte 14.4 full vei fra et iskaldt tolvtespor i den siste starten, og det kan således se ut til at Speedy Tomali-sønnen som hadde en strålende fjorårssesong er på vei mot en ny formtopp.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Innfrir Creek`s Tamina og Atle Solhus sitt tunge favorittstempel?
Innfrir Creek`s Tamina og Atle Solhus sitt tunge favorittstempel?

Rom for overraskelser
I de tre øvrige avdelingene kan det se litt småskummelt ut, og at det dukker opp minst en smell er vi rimelig trygge på. I V5-innledningen skiller dog en duo seg litt ut i form av 1 Fighting Trotter og 9 Prime U.S. Førstnevnte var brenngod til knepent tap på sterke 13.3 i den siste starten, og fra spiss er Dell Ridge Image-sønnen utvilsomt hesten å slå. Sistnevnte blir nå stadig bedre etter en liten down, og Angus Hall-sønnen som står perfekt inne i løpet må krysses på alle bonger.

I V5-4 står 1 Quai De Chene veldig sjanseartet til i sitt innerspor, og det må løse seg for 5-åringen til Arne P. Fossen som ikke er av de kjappeste fra start underveis for at han skal kunne gå helt til topps. Vi mistenker at vi her får se en kraftig forbedret utgave av 4 Moni Gold, og Silver Pine-sønnen som har innledet lovende blir vår frekke utgang på det store systemet. 4-åringen gikk helt greit til sjette mot klart tøffere konkurrenter enn dagens under relativ krevende forhold i den siste starten, og 4-åringen til Jan Lyng er etter vårt skjønn alt for lite spilt som et foreløpig femtevalg.

I finalen mener vi 6 Rau Jo er klart mest spennende, og i en feilfri utgave dreier det seg om en topp vinnersjanse for den kapable Bokli Eld-sønnen. 4-åringen har blitt litt for ivrig (galoppert på startsiden) når han i de tre siste starten har stått gunstig til der fremme, og det kan virke som Hellandsjø-traveren er klart best når han kan starte opp fra de bakre regioner. I sitt siste feilfrie løp tapte vår utgang på det store systemet kun for V75-vinner Ernst, og mot ikke alt for skarp motstand i kveld kan årets andre triumf være innen rekkevidde.

På Sørlandet i går innfridde vår banker Whatwouldtheysayenkelt!

Ekspertforslag
Til en meget spennende V5A-rebus på Leangen i kveld hvor vi lanserer en frekk banker har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 300, 600 og 1220 kroner som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Det største forslaget er et abc-system som vi har vi fylt ut på fire kuponger, og de kan du kjøpe her .

PS! Som vanlig følger vi bevegelsene i DD-spillet utover dagen, og dersom vi finner noe spillbart vil et slikt spill bli lagt ut her før kl. 14.00!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør