De lynhurtige kantspillerne Franck Ribery og Arjen Robben er to av flere sentrale Bayern München-spillere som ikke får med seg kveldens bortekamp i Portugal.
De lynhurtige kantspillerne Franck Ribery og Arjen Robben er to av flere sentrale Bayern München-spillere som ikke får med seg kveldens bortekamp i Portugal. Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Skadeskutt Bayern kan gå på en mine

Bayern München mangler nøkkelspillere i alle lagdeler og kommer til å få det tøft mot sterke portugisere.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:
Vi garderer Barca og Bayern
Oddstips: Superspissene sender Watford til PL
V76 Bjerke:Oscar skinner i hovedstaden
V5 Bjerke:Toto runder alt og alle
V4/V5 Täby:Fantastiske galoppdager

Onsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Champions League, Championship, League Two, Ligue 1, Superettan og dansk cup.

Dagens langskudd

Porto – Bayern München H

Porto spilte to strålende kamper mot Basel i åttedelsfinalen, og det var nesten et under at sveitserne klarte 1-1 på hjemmebane i det første oppgjøret. Porto klinte imidlertid til med 4-0-seier i returmøtet og tok seg komfortabelt til kvartfinalen.

Er det store formlaget i den hjemlige ligaen, men ligger fortsatt tre poeng bak serieleder Benfica.

Til onsdagens kamp er forsvareren Ivan Marcano ute med karantene, mens viktige Jackson Martinez og angrepskollega Christian Tello betegnes som usikre.

Bayern klarte bare 0-0 i en sjansefattig kamp borte mot Shakhtar i det første oppgjøret i åttedelsfinalen, men vant hele 7-0 i hjemmemøtet.

Måtte ha ekstraomganger for å slå Bayer Leverkusen ut av kvartfinalen i den hjemlige cupen for en uke siden, men hadde ingen problemer med å banke Eintracht Frankfurt 3-0 i serien lørdag.

Tyskerne sliter med flere tunge fravær til onsdagens kamp. Arjen Robben, Franck Ribery, David Alaba, Bastian Schweinsteiger og Medhi Benatia er fem av i alt sju-åtte spillere som befinner seg på skadelisten.

Selv om Bayern har en bred og sterk tropp, kommer onsdagens fravær til å bli merket. Det offensive spillet er svekket av at begge lagets lynvinger mangler, mens forsvaret mangler to klipper i Benatia og Alaba. Sistnevnte er også viktig for Bayerns angrepsspill.

Det er omtrent her det pleier å stoppe for Porto i Champions League-sammenheng, og det er noe helt annet å spille mot et svakt Basel enn et av verdens beste klubblag. For Bayern er det viktigste med kveldens kamp å unngå tap, og uavgjort er på ingen måte et dårlig utgangspunkt for tyskerne før returkampen.

MEN vi har latt oss sjarmere av Portos flotte angrepsspill og sterke og oppofrende midtbane, og det er ingen tvil om at Bayern stiller sterkt svekket i kveld. 4,25 i odds er såpass høyt at vi lar oss friste til å sette langskuddpengene på H.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør