Foto: Alex Livesey / Getty / All Over Press (2013 Getty Images)

Slaget om Europa

Forrige sesongs cupvinnere Bayern München og Chelsea møtes for gjøre opp om nok en pokal. Les dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag:
V4 Jägersro: Vi dobler i Malmø
V65 Biri: Hamre skal ikke med Skibladner

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Tippeligaen, norsk 3.divisjon, 2. Bundesliga, Ligue 2, Allsvenskan, Superligaen, Eredvisieg og Primera Division.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
5.OB - AGF B 3.00
OB (2.) er fortsatt ubeseiret etter seks runder med to seiere og fire uavgjorte. Vant 1-0 hjemme over et redusert Nordsjælland sist. Gjestene kom også til sjanser, men alt i alt var det et fair resultat. OBs rekke uten tap har dog ikke kommet uten kritikk; i flere av kampene har laget slitt med å avgjøre og tapt poeng på å safe inn ledelsen uten hell. Uttellingen foran mål har også vært et tema, OB har bare scoret to ganger i de siste tre kampene, og halvparten av sesongens åtte mål kom i 4-2 seieren mot Viborg, hvor de for en gangs skyld viste seg effektive. Men i en sesong der flere rundt klubben på forhånd ikke trodde på en topplassering, har starten vært mer enn godkjent. Midtbanespillerne Jacob Schoop og Bashkim Kadrii er ute med skade.

AGF ligger side om side med OB etter 3-1-seieren over SønderjyskE sist. Spissene til AGF hadde inntil da ikke notert en eneste scoring, men Søren Larsen fikk med seg to mål og spilte seg inn på rundens lag. Har vist gode takter innledningsvis med 3-1-1, men med 1-5 tap borte mot Esbjerg har det ikke gått knirkefritt. En viktig faktor for AGF’s godkjente start er landslagspilleren Casper Sloth, som har blitt en meget ettertraktet mann med sitt solide spill. Anders Kure og Anders Eckersley er ikke å finne i troppen grunnet skade.

OB er altså fremdeles ubeseiret, men dagens motstander har gitt OB betydelig med hodebry i de foregående sesongene. Faktisk har OB ikke slått AGF i de seks seneste serie-kampene og forrige sesong vant AGF alle tre oppgjørene, på tross at to av dem ble spilt i Odense. OB trener Troels Bech innrømmer at spesielt kontraspillet til AGF har vært vanskelig å hanskes med. Vi tror gjestene skal ha gode muligheter til å fortsette trenden fra i fjor og spiller på AGF til 3.00 i odds.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens avslag
23. Bayern München - Chelsea H 1.70
UEFA Super Cup. Kampen spilles i Praha, Tsjekkia. Etter det bitre tapet mot Chelsea i CL-finalen for to år siden fikk Bayern sin hevn i årets turnering hvor de til slutt kunne heve pokalen etter en fortjent seier over Borussia Dortmund i finalen. Tyskerne er blant favorittene i år igjen, og med ervervelser som Mario Götze til en allerede kraftfull stall ser Bayern unektelig sterke ut. Startet årets sesong med tre seiere, men gikk på et overraskende poengtap i 1-1 kampen borte mot Freiburg i helgen.

Chelsea kom seg ikke videre fra gruppespillet i CL i fjor, men kunne likevel koste på seg et smil som vinnere av Europa League. Jose Mourinho er som kjent tilbake på Stamford Bridge og portugiseren har fått en godkjent start på sesongen med to seiere. Den første virkelig store testen kom mot Manchester United på Old Trafford i helgen og endte målløst. Chelsea spilte seg aldri frem til de helt store sjansene, men så solide ut bakover. Og det tror vi de kommer til å være i dag også. Bayern er ansett som favoritter, men vi tror Chelsea kan holde stand mot tyskerne. De blå vil være kompakte bakover og vente på muligheten byr seg. Og hvis den ikke byr seg vil de ikke ha noen kvaler med å la oppgjøret være målløst til ordinær tid. Finaler er alltid uberegnelige og vi synes 1.70 på Bayern bør styres unna.

Dagens spill
32. Rayo Vallecano - Levante

Rayo Vallecano har vært travel i sommer og har undergått store forandringer fra forrige sesong. Sentrale spillere som Piti, Léo Baptistão og Javi Fuego er vekke og trener Paco Jémez har hentet inn nytt blod for å bygge videre på fjorårets åttendeplass. Blant nykommerne er Leonel Galeano, Raúl Baena og Alberto Bueno. Sistnevnte debuterte med to mål i 3-0-seieren over Elche i åpningsrunden. Gikk betydelig verre helgen etter borte mot Atletico Madrid; Rayo hadde ballen mest, men kom bare til én avslutning på mål og måtte til slutt reise hjem med 0-5 i bagasjen.

Undertegnende anbefalte hjemmeseier til Levante mot Sevilla som dagens langskudd sist helg, men det var gjestene som dominerte spillet i 0-0 kampen. Klubben var gjennom en turbulent fjorårssesong og endte som nummer elleve, fem plasser ned fra 2011/12. Konflikter i garderoben førte til at klubben så seg nødt til å kvitte seg med hovedtreneren og flere spillere, og i juli ble Joaquín Caparrós, som ledet Mallorca til nedrykk forrige sesong, hanket inn for å få skuta på rett kurs igjen. Lagets største problem har vært den offensive biten, og får og bedre slagkraften har Caparrós hentet inn David Barral, Andreas Ivanschitz, Sérgio Pinto og Jordi Xumetra. Det har midlertidig ikke gitt resultater for målløse Levante så langt. Forsvaret ble ansett som den sterkere delen forrige sesong, men de var ikke tilfellet i 0-7 tapet mot Barcelona i seriepremieren.

Årets Rayo utgave har gjennomgått betydelige utskiftninger i sommer og er avhengig av nye fjes står frem og leverer på banen hvis de skal hevde seg på øvre halvdel i år også. Så langt har det gitt varierende resultater. Vi tror ikke det blir noen topp-plassering, men hjemme på Estadio del Rayo Vallecano skal de kunne plukke godt med poeng. Levante har også vært gjennom utskiftninger i sommer, men innledningsvis har det ikke gitt resultater. Angrepsspillet var akilleshælen i fjor, og selv om det er tidlig å konkludere noe etter to runder, virker målløse Levante til å slite fremover i år også. Vi tror Levante kommer til å falle ned noen hakk på tabellen i år igjen. Rayo skal ha de beste forutsetningene og ut ifra hva gjestene har vist så langt i år virker 1.90 spillbart på hjemmeseier.

32. Rayo Vallecano - Levante 1.90 3.15 3.40

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør