Eden Hazard har ikke levert helt opp mot forventning så langt.
Eden Hazard har ikke levert helt opp mot forventning så langt. Foto: Martin Bureau (Afp)

Snipp, snapp, snute for Belgia

Belgia har fortjent sin plass i kvartfinalen, men mot en av mesterskapsfavorittene blir det hakket for vanskelig.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagstips:
Oddstips 2: Costa Rica trives mot europeere
Dagens dobbel: Nye Drillos fosser videre
Tippekupongen: Kvartfinalene preger tippekupongen
V75 Bergen: Lørdag er det Broadway som gjelder
V5A Bergen: Westergaard innleder på Parken

Det er naturlig nok de to siste VM-kvartfinalene som preger dagens langoddsprogram, men det er spennende kamper fra Oddsen-ligaen og Allsvenskan også.

Argentina - Belgia, H 2,05

Dagens VM-tips

Argentina - Belgia H


Lionel Messi og hans kompani har enda til gode å komme virkelig i gang i dette mesterskapet. Men på fire kamper står de med fire seire og det er det som ofte kjennetegner mestere - de vinner selv på dårlige dager. Man må imidlertid spørre seg hvor mange dårlige dager de skal ha før det løsner.

Mot Sveits ble de som forventet stående å stange mot et veletablert forsvar, og de måtte helt til 118 minutter for å finne vinnerscoringen gjennom di Maria. De slapp med skrekken etter å ha scoret, men jevnt over var forsvarsspillet solid fra argentinerne.

Stasjonære Higuain
Spesielt bevegeligheten har blitt et problem for Argentina. Siden den argentinske trener valgte å la Tevez bli hjemme, samtidig som Agüero sliter med skade, har de den ikke så mobile Higuain på topp.

Han har virkelig slitt med å innvolvere seg i spillet så langt, men alle vet hva han er god for på sitt beste. Sammen med Lavezzi, er det mulig å si at halvparten av de fantastiske fire har underprestert til nå.

Marcus Rojo er suspendert og gir hodebry på backplassen. Nevnte Agüero er regnet som tvilsom til kampen.

Forventet lagoppstilling: Romero - Zabaleta, Fernandez, Garay, Basanta - Gago, Mascherano - Lavezzi, Messi, di Maria - Higuain.

Fortjener kvartfinaleplassen
Den gyldne årgangen til Belgia har få svakhetstegn, men det er grunn til å tro at de vil nå toppen om enda noen år. Likevel har de kommet seg til kvartfinalen på mesterlig vis, og slo ut USA i en meget nervepirrende kamp for noen dager siden.

Imidlertid er det ikke til å stikke under en stol at de ikke har levert helt som forventet til nå, og motstanden så langt har ikke vært av beste kaliber. Hazard har fått mye kritikk, noe av det fortjent, men har likevel vært viktig for Belgia.

Mertens har også vært frisk, men var meget usynlig mot USA og kan miste startplassen sin i dag. En som nok ikke burde frykte for startplassen sin, er Kevin de Bruyne. Full av energi, løsninger og kvikke føtter har han vært en fryd for Belgia så langt i VM.

Belgia har vært favoritt i hver kamp til nå, og det blir spennende å se hvordan de takler underdog-stempelet. Kanskje det er nå de virkelig skal begynne å briljere, og mer raske spillere i angrep kan de fort bli farlige på kontringer. 

Med Dembele, Vermaelen og Anthony vanden Borre skadet, er det ventet at Wilmots vil stille med følgende oppstilling: Courtois - Alderweireld, Kompany, van Buyten, Vertonghen - Fellaini, Witsel - Mirralas, de Bruyne, Hazard - Origi.

Likevel tror vi Argentina vil klare å demme opp for det Belgia skulle finne på. Belgia har til gode å møte et sør-amerikansk lag i turneringen, og akkurat det kan bli en faktor som avgjør i favør Argentina. 2,05 er fantastisk odds på seier til de sør-amerikanske favorittene.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus