Xherdan Shaqiri, til venstre, er en attraksjon i seg selv når han er i form.
Xherdan Shaqiri, til venstre, er en attraksjon i seg selv når han er i form. Foto: Arnd Wiegmann (Reuters)

Solide Sveits starter sterkt

Sveits har havnet i en spennende gruppe, og tar et langt steg mot avansement med seier i dag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagstips:
Oddstips 2: Lett start for Frankrike
Oddstips 3: Ikke glem 1. divisjon!
Tippekupongen: Godt og blandet på tippekupongen
Omtale: Argentina forventer ni poeng

Meget spennende dag på langoddsprogrammet. VM er høydepunktet, men vi må ikke glemme at det er full runde i 1. divisjon.

Dagens VM-tips

Sveits - Ecuador H


Sveitserne har slått Jamaica og Peru i deres to oppkjøringskamper, uten å slippe inn mål, og det er det defensive de satser på skal avgjøre i deres favør. Sveits har et komplett lag, men mangler den ekstra giftigheten som kan avgjøre kamper på motsatt banehalvdel.

I kvalifiseringen til VM slet de med å score mål i en svak gruppe, som inkluderte Norge. Fabian Schär, mannen som senket nettopp Norge, er toppscorer med tre mål og han er midtstopper. Sveits mangler en midtspiss som kan omsette sjansene deres vinger skaper.

Men de har også noen helt fantastiske vinger i Xherdan Shaqiri og Valentin Stocker. Hele laget sett under ett, er det bare på spissplass de virkelig er svake.

Ecuador har absolutt giftige spillere, men defensivt er de veldig sør-amerikanske. De har farlige kantspillere, som har sørget for mange scoringer i kvalifiseringen. Christian Benitez, som så tragisk gikk bort forrige sommer, blir sårt savnet av et Ecuador som mangler slagkraft på topp. Felipe Caicedo skal imidlertid ikke undervurderes, og han er en bedre spiss enn hva sveitserne kan skryte på seg.

Det er en kjennsgjerning at de sliter utenfor egne landegrenser, og de vant null kamper på reisefot i kvalikken. Hjemmebanen deres ligger 2850 meter over havet, og er fryktet av mange, men de fremstår helt annerledes når det er de selv som er gjester.

Sveits er mer komplett og meget sterke defensivt. De burde ha få problemer med å demme opp for Ecuador, som kan ha blitt overvurdert med tanke på kontinentet de kommer fra.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør