Fernando Hierro like etter at han ble utnevnt som trener for Spania etter sparkingen av Julen Lopetegui tidligere denne uken.
Fernando Hierro like etter at han ble utnevnt som trener for Spania etter sparkingen av Julen Lopetegui tidligere denne uken. Foto: Pierre-philippe Marcou (AFP)

Spania lar seg ikke påvirke av trenerbråket

Julen Lopetegui fikk sparken som Spanias landslagssjef denne uken. Det spanske stjernegalleriet bør likevel kunne slå Portugal i kveld.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
VM-singel 1: Superspissene skyter Uruguay til tre poeng
VM-singel 2: Marokko innfrir favorittstempelet mot Iran
VM-singel 3: Spania lar seg ikke påvirke av trenerbråket
Fotball-VM: Slik ser du fotball-VM på TV
VM-quiz: Hvor mye kan du om Iran?
Overgangsvinduet:
Sjekk siste nytt
V65 Biri:
Tetbanker funnet ved Mjøsas bredde
V65 Axevalla:
Stortalentet bankes i flott omgang
V64 Lindesberg:
Forrykende V64-omgang med herlige objekter
V75 lørdag:
Drømmelørdag med doble V75-omganger

Det er tre herlige VM-kamper på oddsprogrammet denne fredagen. Høydepunktet er utvilsomt Slaget om den iberiske halvøy mellom Portugal og Spania. Det er også en del kamper fra lavere divisjoner i Norge og Sverige, i tillegg til at det spilles full serierunde på øverste og nest øverste nivå i Irland.

Portugal - Spania B 1,95 (spillestopp kl 19.55)


Den store kampen i gruppe B kommer altså allerede i åpningsrunden. Gruppen består ellers av Marokko og Iran og normalt skal Portugal og Spania ta seg videre fra denne gruppen.

Se VM i fotball på TV 2

Regjerende Europamester Portugal er ikke forventet å gå hele veien i dette VM, men det er mange av de samme spillerne som er med nå. Cristiano Ronaldo er naturligvis den store stjernen. Tapte den første kvalikkampen borte mot Sveits, men vant de ni resterende. 3-0 hjemme mot Algerie i generalprøven før VM.

Klikk her for å levere dette spillet

Voldsom turbulens for Spania denne uken. Det spanske fotballforbundet valgte å sparke trener Julen Lopetegui med øyeblikkelig virkning etter at han skrev på som ny trener for Real Madrid uten at forbundet var informert. Fernando Hierro har tatt over og mon tro hvordan dette påvirker det spanske stjernegalleriet. En midtbanefemmer bestående av Sergio Busquets, Thiago, David Silva, Isco og Andres Iniesta kan ta pusten fra de fleste.

I likhet med kampen mellom Marokko og Iran, er det trolig stor U-fare også i denne kampen.  Det endte 0-0 mellom lagene i semifinalen i EM 2012, Spania tok seg til finale etter straffespark. Det er ingen tvil om at Spania har det sterkeste laget og etter noe tvil, setter vi pengene på at Spania vinner denne åpningskampen til 1,95 i odds.

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør