Foto: CRISTINA QUICLER/SCANPIX

Spansk jubel i UEFA-cupen?

Valencia imponerte i går, vi tror Primera Division-kollegene følger opp i kveldens kvartfinaler.

Kommersielt

Resten av dagens kamper og tips finner du her

Nettavisens statistikkportal

Første stikk til Sevilla
Første kamp i UEFA-cupens kvartfinale. Sevilla kjemper om gull i den hjemlige ligaen, 2-2-1 på de fem siste kampene der. De regjerende mesterne har vært et av Europas beste hjemmelag de siste årene, kun tapt en gang her i ligaen på et år, samt 1-2 for AZ Alkmaar da avansementet fra gruppespillet allerede var i boks. Toppscorer Kanoute møter gamle lagkamerater. Fabiano soner karantene, Marti og Ocio er ute med skader.

Tottenham kjemper om deltagelse i denne turneringen neste år i den hjemlige ligaen, der seks kamper på rad er vunnet med imponerende målforskjell. Gode i gruppespillet, enkel vei hit med walk-over mot Feynoord og middelmådige Braga i forrige runde. Noen skader, men trolig kun King som ville vært aktuell fra start.

Sevilla går på banen for å legge grunnlaget for avansement, vi tror de lykkes til brukbar odds.

Fin odds på hjemmesterke verter
Kvartfinale i UEFA-cupen, første møte. Espanyol gikk på sitt første tap på syv kamper i Primera lørdag da det ble 2-3 borte for sterke Valencia. Kjemper om deltagelse i denne turneringen neste år også. 5-5-4 hjemme. Har imponert stort så langt i denne turneringen, vant gruppen suverent og klare vinnere mot Livorno og Maccabi Haifa på vei hit. Flere spillere er friskmeldt den siste tiden, Riera og Chica mangler trolig fortsatt.

Benfica kjemper med Porto og Sporting om ligagullet i Portugal. 1-1 hjemme mot Porto søndag, etter fem seirer på rad. 7-2-3 borte i ligasammenheng, sliter tradisjonelt på fremmed gress i Europa. Har slått ut Dinamo Buchuresti og PSG til nå. Katsouranis soner karantene, Luisao og Jorge sliter med skader. Veteranen Rui Costa tilbake.

Vertene har både ambisjoner og kapasitet som gjør laget til en av favorittene i årets UEFA-cup, vi slår til på 2,10.