Clermonts Cedric Bockhorni (til høyre) avbildet i en seriekamp mot Brest.
Clermonts Cedric Bockhorni (til høyre) avbildet i en seriekamp mot Brest. Foto: Fred Tanneau (Afp)

Spennende dobbel til 4,41 i odds

Oddstipsene sitter som et skudd om dagen, og i kveld satser vi friskt.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag/lørdag:
Oddstips: Tettey med stø kurs mot Premier League
Tippemagasinet:  Ekspert med klokkertro på Brann
TV-fotball:  Sjekk ukens oversikt over TV-fotball
V75 lørdag:  Dobbel sjuerpott med Support Justice
V65 Solvalla fredag:  Ohlsson sender oss til lukene
V65 Jarlsberg fredag:  Lerum byr på frekk banker
V5 Bjerke lørdag: Ikke helgrønt på Bork'en

Det har virkelig løsnet for oddstipsene de siste to dagene, og torsdag gikk både singelspillet på Storhamar mot Oilers og dobbelen Sevilla - Zenit H + Wolfsburg - Napoli begge lag scorer inn. Dessverre mistet Dynamo Kiev ledelsen mot Fiorentina på overtid, så den tredje anbefalingen gikk ikke inn.

Fredag er det blant annet Tippeligaen, Championship, League One, La Liga, Bundesliga, 2. Bundesliga, Ligue 1, Ligue 2, Serie B, Allsvenskan og Superligaen på oddsmenyen.

Dagens dobbel

Clermont - Orleans H
GFC Ajaccio - Sochaux H

Clermont – Orleans H 2,10
Etter 2-5-tapet hjemme for Dijon 13. mars, så det alt annet enn lyst ut for Clermont. Laget hadde bare tatt ett poeng på de siste tre kampene og befant seg faretruende nær nedrykksstreken. Spillerne tok seg imidlertid i nakken, stengte buret og prestert på et helt annet nivå siden.

På de tre siste kampene er det blitt full pott (mot til dels god mostand) og bare ett baklengsmål. Ned til Tours på nedrykk skiller det nå åtte poeng, og en eventuell seier i kveld vil gjøre at Clermont i praksis har sikret plassen.

Klubben fra Clermont-Ferrand i Midt-Frankrike har en god hjemmestatistikk å vise til og har bare tapt to seriekamper hjemme på Stade Gabriel Montpied denne sesongen.

Toppscorer Idriss Saadi er fortsatt ute med skade for hjemmelaget, men han har uansett ikke notert seg på scoringslisten så langt i 2015. Kantspilleren Adrien Hunou mister også kampen.

Orleans har hatt en stikk motsatt formutvikling (ett poeng på de siste seks kampene) enn kveldens motstander og har falt helt ned til 16. plass. Det skiller bare tre poeng til Tours, så plassen i ligaen er på ingen måte sikret. Har 0-3-3 på de siste seks bortekampene.

Den faste spiller Matthieu Ligoule soner karantene etter å ha blitt utvist i hjemmetapet for Troyes sist. Playmaker Loic Puyo og Jean-Paul Mendy befinner seg på skadelisten. Alle tre midtbanespillere, så den lagdelen er en utfordring for lagets kvinnelige trener Corinne Diacre.

Vi setter oddspengene våre på at Clermont fortsetter fremgangen mot det mest formsvake laget i serien.

GFC Ajaccio – Sochaux H 2,10
Nyopprykkede Gazelec er den store overraskelsen i Ligue 2 denne sesongen. Både troppen og budsjettet er av den beskjedne sorten, men stammen i laget holder høy kvalitet. Spillerne er også bra samspilte og jobber hardt hver runde.

Slikt kan man nå langt med, og Ajaccio-klubben klatret til annenplass på tabellen etter borteseieren over Chateauroux forrige runde. Det er en plassering som gir direkte opprykk til det høyeste nivået i Frankrike.

Det er hjemme på Korsika de fleste poengene er kommet denne sesongen, og med 11-3-2 på 16 kamper er Gazelec det beste hjemmelaget i ligaen. Vi må helt tilbake til 29. august for å finne forrige hjemmetap, og det kom mot den suverene serielederen Troyes.

Forsvareren Cyriaque Rivieyran og angriperen Gregory Pujol, som måtte stå over kampen mot Chateauroux grunnet skader, rekker heller ikke kveldens oppgjør.

Sochaux er et av fem-seks lag som jager bak de tre lagene på direkte opprykk. Etter 2-1 hjemme mot Creteil sist og sju poeng på de siste tre kampene har som holder til rett ved grensen til Sveits, klatret til femteplass.

Det skiller tre poeng opp til Angers på tredje, mens kveldens motstander er ytterligere ett poeng foran. Er et av ligaens beste bortelag, men formen på fremmed gress har vært meget dårlig på senvinteren og vårparten. På de siste seks kampene er det bare blitt to poeng og fire scoringer i riktig mål.

Angriperen Raphael Caceres og et par andre spillere er ute med skade, men ingen av disse er sentrale i laget.

Det er en viss uavgjortfare i denne kampen, men 2,10 i odds på ligaens beste hjemmelag takket vi ja til. 

Samlet odds: 4,41.

Kampstart: 20.00.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør