STORTAP OG FYLL: Josico fikk en tøff start på karrieren som Las Palmas-trener.
STORTAP OG FYLL: Josico fikk en tøff start på karrieren som Las Palmas-trener. Foto: UD Las Palmas/Carlos Diaz Recio

Spillerne fikk svi etter bytur

Men Las Palmas-fansen vil nok tilgi laget dersom det blir opprykk til La Liga.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

På onsdagens oddsprogram kan vi blant annet spille på playoffmatcher fra nest øverste nivå i Spania og Italia.

Vi startet dagen med et spill fra Serie B, som du kan lese om her. I denne saken tar vi for oss dagens spanske kamper.

Klart for play-off i spansk Segunda. Cordoba-Real Murcia og Las Palmas-Sporting Gijon møtes i kveld og kommende søndag. De to sammenlagtvinnerne gjør deretter opp over to kamper om retten til å slå følge med Deportivo La Coruna og overraskelsen Eibar opp til Primera.

Cordoba - Real Murcia
Cordoba - Real Murcia er en fullstendig uviss batalje. Begge ligamøtene endte uavgjort, og med så mye på spill forventer vi en tett batalje igjen. Lagene spilte 1-1 på samme bane 29. mars, og da hadde gjestene noe mer av spill og sjanser. Cordobas målscorer fra den dagen, Lopez Silva, er ute med skade, men ellers er det stort sett greit hos begge lag. Å finne noe spillbart i denne matchen er svært vrient, og vi står over.

Dagens oddstips 2

Las Palmas – Sporting Gijon U


Begge lagene har skuffet litt denne sesongen, kanskje spesielt gjestene. Merkelig at tidligere trener Sandoval fikk såpass lite ut av dette mannskapet, og han fikk da også sparken fem runder før slutt etter en rekke på svake 2-2-6. Laget er ubeseiret (3-2-0) med den nye treneren Abelardo ved roret, og han har i motsetning til forgjengeren prioritert å få bedre skikk på det defensive.

Også Las Palmas sparket nylig treneren. Sergio Lobera måtte gå bare to ligarunder før slutt, etter 2-3 hjemme for Recreativo Huelva. Tidligere spiller Josico har overtatt. Josico fikk ingen heldig start. Laget tapte 0-3 borte mot Mallorca i nest siste runde, men verre var det at flere av spillerne brøt forbudet og tok seg en tur på bar etter tapet.

At spillerne tillot seg en bytur etter et sviende tap, var mer enn Las Palmas-tilhengerne kunne tåle, og i helgas hjemmekamp mot Ponferradina fikk LP-spillerne sitt eget publikum mot seg allerede da speaker annonserte lagoppstillingen. Det var en voldsom pipekonsert fra start av, noe som tidvis fortsatte gjennom hele 1. omgangen og et tydelig nervøst hjemmelag gjorde massevis av enkle feil.

Stemningen på tribunen bedret seg i 2. omgang, da det stort sett bare var Nauzet Aleman som fikk unngjelde. Til tross for at LP lå under både 0-1 og 1-2, viste spillerne styrke og sikret seg til slutt en plass i play-off med 3-2-seier.

Las Palmas vant faktisk begge ligamøtene mot Sporting Gijon. Seinest 30. mars seiret de gulblå 2-1 hjemme på Gran Canaria, men det var en heldig seier. LP var best spillemessig, men Sporting hadde 4-5 gedigne muligheter som de normalt setter. Keeper Barbosa reddet de blågule den dagen med spill i ypperste klasse.

Las Palmas har slitt defensivt de siste kampene, noe 10 baklengsmål på de fire siste kampene sier sitt om. Mot gjestenes målfarlige serber-duo Scepovic (23 mål) og Lekic (12 mål) må det helt andre takter til. Vertene får ventelig tilbake Castillo (eks Bilbao) på venstrebacken, noe som bør hjelpe.

Uavgjort blir vårt tips.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør