Vegard Braaten scoret ikke mål i Tromsø-trøya, men står med 55 nettkjenninger for Alta.
Vegard Braaten scoret ikke mål i Tromsø-trøya, men står med 55 nettkjenninger for Alta. Foto: Scanpix

Spissen som bare scorer for Alta

Vegard Braaten bøtter inn mål for Alta, men lykkes ikke i andre klubber.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Få oversikt: Skader og karantener i Tippeligaen
Tipping:16. maifest med 12 rette
Oddstips 1: Kjartansson skyter VIF til himmels
V65 Jarlsberg:
I kveld blir det fest
V4 og V65 Solvalla: 
Spilte inn 100.000 kr sist
V64 Boden:Bergh må til Boden

Det er ikke bare på arenaene rundt omkring i landet det er 16. maifest i kveld -oddsprogrammet er det også grunn til å rope et flerstemt hurra for. Det vrimler av fine objekter og god odds både i Tippeligaen og 1. divisjon.

I dagens første oddstips anbefalte vi en singel fra Tippeligaen som du kan lese om her.

Dagens spill 2
Alta – Strømmen H 1,95

Nummer ni og ti på tabellen sparker i gang 16. maifesten i 1. divisjon klokken 16 i ettermiddag. Hjemmelaget har tatt ett poeng mer enn Strømmen.

Alta har som ventet vært solide hjemme i Finnmarkshallen i sesonginnledningen, der de står med 2-1-0 og 6-2 i målforskjell. Spilte uavgjort mot Sandefjord, mens det ble seier over Fredrikstad og Kristiansund. Med andre ord har motstanden på hjemmebane vært ganske god.

På fremmed gress har det (heller ikke så uventet) gått langt tråere. På fire kamper er det blitt tre tap og én seier. Trepoengeren kom mot Bærum, mens motstanderne i de andre kampene var sterke lag som Mjøndalen, Tromsø og Hødd.

Laget har en stabil målscorer i innleide Vegard Braaten (fra Bodø/Glimt). 26-åringen er inne i sin tredje periode i Alta-trøya og har scoret til sammen 55 mål på 92 kamper for klubben. Seks av dem har kommet denne sesongen. Braaten var en fiasko i Tromsø og Lokeren og ble veid for lett for Glimt etter klubbens opprykk.

Andreas Markussen er tilbake etter suspensjon, mens Svein Ove Thomassen må stå over med tre gule.

Strømmen er et annet lag som pleier å gjøre det best på hjemmebane. Romeriksklubben har bare tatt ett av lagets ni poeng på bortebane denne sesongen. Laget står med fire seriekamper uten tap, men motstanden har ikke vært spesielt skremmende i denne perioden.

Alta har klart seg bra etter opprykk med tanke på motstanden så langt. Strømmen på bortebane er overkommelig motstand, og vi tror klart mest på hjemmelaget i ettermiddag.

Alta - Strømmen kan du spille på i boksen under (husk spillstopp kl. 15.55).

Dagens langskudd
Fredrikstad – Nest-Sotra B 3,90

Fredrikstad er inne i en meget tung periode og bare tatt ett poeng på de fire siste seriekampene. Det ble tatt hjemme mot et ursvakt Ullensaker/Kisa som har tapt alle sine seks øvrige kamper. FFK er også slått ut av cupen av Follo, og det er lite som tyder på at spillerne kommer til å gå først i byens 17. maitog.

Kevin Duré, Rozhat Shaswari og Nicolai Solberg er på vei tilbake etter skader, men det er tvilsomt om noen av dem blir klare til kveldens kamp.

Nest-Sotra har vært et friskt pust i årets 1. divisjon. Tredjeplass og 14 scoringer på sju kamper er det bare å ta av seg hatten for. Er i likhet med Fredrikstad ute av cupen, men tapet for Fyllingen ble preget av at man spilte med ti mann i store deler av andre omgang.

Nest-Sotra slo til men meget sterk seier over Tromsø forrige runde og har vunnet to av tre bortekamper så langt.

Dagens utgave av FFK kan hvem som helst i ligaen slå. Når oddsen likevel er satt 1,70 – 3,45 – 3,90, skyldes det utelukkende at FFK har et sterkt klubbnavn og meritter å vise til, mens Nest-Sotra er en ny oppkomling som ennå ikke blir tatt helt seriøst. Hadde prestasjoner og resultater vært lagt som eneste kriterier, ville oddsen fort vært snudd.

Fredrikstad - Nest-Sotra kan du spille på i boksen under.


Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør