Eidur Gudjohnsens proffkarriere skjøt fart i Bolton på slutten av 90-tallet. 14 år etter at han forlot klubben, har islendingen igjen iført seg Bolton-drakt.
Eidur Gudjohnsens proffkarriere skjøt fart i Bolton på slutten av 90-tallet. 14 år etter at han forlot klubben, har islendingen igjen iført seg Bolton-drakt. Foto: Malcolm Croft (Pa Photos)

Spisskrise kan gi Gudjohnsen sjansen

Islands mållegende (36) er tilbake der karrieren tok av.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Håndball-EM: Norge er for stor favoritt
Dagens dobbel: 
  Fredagskos til 3,04 i odds
V75 lørdag: Nettavisen i knallform og dobbel 7'er pott
V65 Biri: Lurer hun gutta igjen?
V64 Östersund:   Jackpot på 1,2 mill.


Det er mye vintersport på oddsprogrammet fredag formiddag og ettermiddag, og vi kan spille på verdenscup i langrenn for kvinner og menn og verdenscup i utfor og skiskyting for herrer.

I kveld er det blant annet Championship, La Liga, Bundesliga og Ligue 1 på menyen.

Dagens oddstips

Millwall - Bolton H


Bolton har hatt en meget tung sesong og ligger på 18. plass i Championship med 23 poeng. Det har vært bedring i både spill og poengfangst på senhøsten og frem til nå, og den tidligere Premier League-klubben har 3-3-0 på de siste seks seriekampene.

Med unntak av 0-0-kampen hjemme mot Ipswich sist, har imidlertid motstanden vært relativt svak i den gode perioden (Reading, Huddersfield, Blackpool, Wigan og Cardiff). Så det er ingen grunn til å friskmelde Bolton helt.

Lagets største problem om dagen er skadene på faste angrepsspillere. Max Clayton er ny på skadelisten og mister resten av sesongen. Fra før er lagets toppscorere Craig Davies og Joe Masonute.

Det betyr at unggutten Conor Wilkinson , som ikke akkurat kan betegnes som noen notorisk målscorer, eller veteranen Eidur Gudjohnsen får sjansen fra start.

Den 36 år islendingen fikk ikke fornyet kontrakt med Club Brügge i november og signerte for gamleklubben Bolton 5. desember. Gudjohnsen scoret 19 mål på 59 kamper for klubben fra 1998 til 2000 og ble senere solgt til Chelsea.

Han kom inn som innbytter mot Bolton sist, men markerte seg mest ved å pådra seg et gult kort i sluttminuttene. Bolton var for øvrig best i første omgang, uten å skape all verden med sjanser, men fikk kjørt seg skikkelig etter hvilen og skal være fornøyd med ett poeng.

Millwall ble rundspilt etter noter av Middlesbrough forrige hjemmekamp (1-5-tap), men var langt mer skjerpet og på hugget borte mot bunnkollega Brighton sist (1-0-seier). De tre poengene økte avstanden ned til Brighton på øverste nedrykk til fem poeng, og laget ligger likt med kveldens motstander..

Kantspilleren MidtbanespillerenNicky Bailey og forsvareren Carlos Edwards er fortsatt ute, og det er usikkert om Lee Martin blir klar.

Bolton har ikke scoret i de to siste kampene og har elendige 1-2-7 og 5-16 i målforskjell på bortebane. Med omtrent alt av angrepsspillere ute, kan det bli tungt å få ballen i mål i kveld.

Vi tror på en jevn og målfattig kamp der hjemmebanefordelen kan bli avgjørende. H spilles til 2,00 i odds, men under 2,5 mål til 1,60 i odds er også et aktuelt spill.