Rosenborgs sjokktap for Mjøndalen tirsdag innebærer at Stabæk har en gyllen sjanse til å komme likt med serielederen. Men da må det bli seier over Sandefjord i kveld.
Rosenborgs sjokktap for Mjøndalen tirsdag innebærer at Stabæk har en gyllen sjanse til å komme likt med serielederen. Men da må det bli seier over Sandefjord i kveld. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Stabæk like gode som Rosenborg

Med tre poeng mot Sandefjord vil Stabæk ligge á poeng med serieleder Rosenborg.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrig innhold fra Sportspill onsdag:
Tippetips: 
Dobbel jackpot og 2,4 mill i potten
Dagens dobbel 2: 
Svekket Godset i trøbbel
Vinn 755 mill her: 
Har du husket Eurojackpot?
Få oversikt: 
Skader og karantener i Tippeligaen
V76 Bjerke:  Vikingen styrer showet
V4/V5 Täby:  Ny galoppsuksess?

Vi står overfor et flott onsdagsprogram på Langoddsen, med Champions League-semifinale mellom Real Madrid og Juventus og full runde i Tippeligaen og OBOS-ligaen.

Tipset på Bayern München-seier til 2,35 i odds satt i går, og i dag starter vi dagen med en tippeligadobbel.

Stabæk – Sandefjord 1,70
Det begynner å bli hakk i plata når vi skal beskrive nedrykkstippede Stabæks prestasjoner så langt i sesongen. Etter 2-0 på Ullevaal i helgen, har bæringene vunnet fem på rad, og på sju kamper har laget bare sluppet inn tre baklengs.

Vinneroppskriften mot Vålerenga var ikke av den avanserte sorten – et godt organisert forsvar pluss raske og arbeidsomme angripere som utnyttet motstanderens høye press og tempoproblemer i den bakre rekken. Når VIF i tillegg sløste utilgivelig med sjansene med 11 mot 10 spillere, kan man ikke si at seieren var ufortjent.

Midtbanesjefen Luc Kassi er ute med karantene for hjemmelaget.

Sandefjord klarte ikke å sette sjansene sine mot Aalesund sist, og ble til slutt straffet av effektive sunnmøringer. Dermed endte det med 1-3-tap på hjemmebane for Lars Bohinens mannskap, det fjerde strake.

Jean Alassane Mendy , som har slitt med en strekk siden seriepremieren, er 100 prosent frisk. Dermed ser det bra ut skademessig for bortelaget.

For å slå Stabæk må man ikke gi for mye (bak)rom for den hurtige og bevegelige trioen Adama Diomande, Ernest Asante og Yassine El Ghanassy, og bærumslaget kommer garantert til å bli tatt langt mer alvorlig av motstanderne enn det som har vært tilfelle så langt. En nedtur venter nok like om hjørnet, men vi tror ikke Sandefjord har et bra nok lag til å bli bryte Stabæks seiersrekke.

Start – Bodø/Glimt H 1,80
Start var dårligst i det aller mest borte mot Molde sist, og 0-4-tapet var helt fortjent. Sørlendingene klarte dermed ikke å reise seg etter sjokktapet for Vindbjart i cupen. 11. plass og 8 poeng er fasiten så langt, og det er ingen tvil om at kveldens kamp er svært viktig. En seier vil føre laget mot midten av tabellen, mens et eventuelt tap betyr bunnstrid.

Espen Børufsen, som har hatt en god sesong så langt, er ute med skade. Jon Hodnemyr rekker heller ikke kampen. Den viktige trioen Gudmundur Kristjansson, Matthias Vilhjalmsson og Espen Hoff er derimot trolig tilgjengelige (Hoff blir snart pappa på nytt, og det er derfor noe usikkerhet knyttet til hans deltakelse.)

Glimt scoret tre mål hjemme mot Godset sist, men tapte likevel med to mål. Det sier det meste om hva som har vært nordlendingenes største problem så langt. Baklengsmålene har nemlig rent inn med et snitt på tre per kamp, og da er det ikke så rart at man kun har tatt ett poeng på sju forsøk.

Ruben Imingen og Anders Karlsen rekker ikke kveldens kamp, og det er usikkerhet rundt Henrik Furebotn og Daniel Edvardsen.

Start slo Glimt hele 6-0 i en treningskamp på Sør Arena i slutten av mars, mens seriekampen på samme bane forrige sesong endte 2-1. Normalt hjemmesterke Start bør ha gode vinnersjanser mot et Glimt som så langt i sesongen har fremstått som ligaens største dumpekandidat.

Samlet odds for dobbelen: 3,06.

Kampstart: 18.00. Begge matchene vises på CMore.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør