Adama Diomande og Ernest Asante har begge levert strålende for Stabæk denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 Adama Diomande og Ernest Asante har begge levert strålende for Stabæk denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Stabæk velges foran Rosenborg

Både Stabæk og RBK er store favoritter i sine hjemmekamper søndag, men oddsmessig er Stabæk klart mer interessant enn Rosenborg.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: City-stjernene skinner igjen
Oddstips 3: Nå er det verd å spille Gytkjær
Tippetips: Mjøndalen må ha tre poeng
Premier League: Skade- og karanterapport
Tippeligaen: Skade- og karanterapport
V4 Gøteborg galopp: Herlig galoppomgang i vente
V64 Kalmar: Jackpot med drøye 1,1 mill ekstra
V65 Sørlandet: Nesten 700 000 kr ekstra i sekserpotten

Et deilig langoddsprogram venter søndag med massevis av norsk og internasjonal fotball. Gigantmøte mellom Manchester City og Chelsea i Premier League, fem kamper fra Tippeligaen og kanonspennende toppstrid i Allsvenskan er noen av ingrediensene.

Det ble en strålende lørdag for våre oddstips. Ipswich ble lansert som lørdagens beste spill og innfridde (odds 2,05). Dobbelen med seire til Viking og Caen lørdag kveld til herlige 3,83 satt også. Så får det gå at West Ham ikke vant sin hjemmekamp mot Leicester. De som fulgte våre tips kunne uansett glede seg over et flott overskudd.

Stabæk - Lillestrøm H 1,55 (oddsen er senket fra 1,67)
Rosenborg betales med 1,42 i sin hjemmekamp mot tredjeplasserte Vålerenga, mens Stabæk betales med 1,62 (ble som ventet senket fra 1,67) i sitt hjemmemøte med formløse Lillestrøm. Det er ikke lett å begripe hvordan oddssetterne tenker alltid, og det er jo ingen tvil om hjemmeoddsen på Stabæk (selv om den er satt litt ned) frister betydelig mer enn oddsen på RBK.

Etter et par kamper litt under pari før sommerpausen, har Stabæk nå tre overbevisende seire på rad, samtidig som de har holdt nullen i alle tre. Torsdag måtte de jobbe lenge for å bryte gjennom Sandefjord i kvartfinalen, men det endte med en meget fortjent 1-0 seier.

Bob Bradley har fortsatt den luksus av å kunne ha en skadefri tropp og hjemmestatistikken på 6-2-1 er bunnsolid.

Lillestrøm er i alle typer problemer for tiden og ble ydmyket mot Rosenborg på Åråsen sist søndag. Det er lite som tyder på at kanarifuglene er på bedringens vei, men de har fortsatt hele åtte poeng ned til nedrykksplass.

I løpet av sommeren har de mistet offensiv kraft i form av Moryke Fofana og Amahl Pellegrino. 2-4-3 er ikke en spesielt solid bortestatistikk for gjestene, men de kan i det minste glede seg over at kampen går på naturgress.

Bonke Innocent, Simen Mikalsen og Martin Malaury er alle suspenderte, mens Lum Rexhepi og Johan Andersson er skadet.

Et godtgående Stabøk fikser tre nye poeng her og 1,67 i odds er mer enn hva vi kunne forvente. Dog er det litt for dårlig til å forsvare et singelspill og vi kombinerer derfor Stabæk med en kamp fra OBOS-ligaen.

Follo - Bærum H 1,60 (oddsen er senket fra 1,72)
Follo kom ikke overraskende ned på jorden etter den solide hjemmeseieren over Ranheim, med 2-1-tap borte for Sandnes Ulf i den forrige runden. Dog er det ikke en skam å tape borte for Sandnes Ulf.

23 poeng totalt gjør at det kun er tre poeng ned til øverste nedrykksplass, på den annen side er det kun seks poeng opp til kvalikplass. Hjemme på Ski Stadion har de levert middels med 3-2-4.

Bærum er virkelig i trist form for tiden og og står med ett fattig poeng på de åtte siste seriekampene. Likevel er laget fortsatt over streken ettersom innledningen på sesongen var solid. 2-1-6 på bortebane skremmer ikke mange.

Hjemmelaget sliter med effektiviteten, men fikk endelig en opptur i forrige hjemmekamp. Bortesvake og formløse Bærum bør være overkommelig motstand.

Begge hjemmeseirene et satt ned i odds og dermed ender dobbeloddsen på 2,48. 

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør