Watford og Troy Deeney spiller mye uavgjort mot lag i midtsjiktet på tabellen. Foto: Reuters/Alan Walter
Watford og Troy Deeney spiller mye uavgjort mot lag i midtsjiktet på tabellen. Foto: Reuters/Alan Walter Foto: Alan Walter (Reuters)

Statistikken taler for U

Watford og Brighton har spilt jevnt de siste gangene lagene har møttes i London. Historien gjentar seg lørdag.

Kommersielt

Ventetiden er over. Denne helgen er Premier League tilbake på langoddsprogrammet. Fredag tjuvstartet Manchester United og Leicester City, og lørdag spilles det seks kamper i verdens mest populære liga. Vi leverer tips til samtlige kamper i den første ligarunden.

Siden det er første runde i Premier League lager vi oddstips til alle helgens kamper. Vi har klart oddstips til alle lørdagskampene. Ta en titt på dette her:

Huddersfield - Chelsea: Chelsea taper serieåpningen

Newcastle - Tottenham: Spurs fikser reprise på St. James' Park

Bournemouth - Cardiff: Bournemouth stopper tapsrekken

Wolverhampton - Everton: Everton mener virkelig alvor

Fulham - Crystal Palace: Tett londonoppgjør gir oss en treoddser


Watford – Brighton & Hove Albion 2,10 – 3,10 – 3,15 U (Spillestopp kl. 1555)

Klikk her for å levere dette spillet

Watford gjør seg klar til en ny sesong i Premier League, og enda en gang er det en ny mann i managerstolen på Vicarage Road.

Javi Gracia tok over da Marco Silva fikk fyken, og han sørget for at The Hornets unngikk nedrykk. De endte på 14.-plass, åtte poeng over nedrykksstreken.

Garcia klarte det viktige å overleve i Premier League, men spillemessig lignet Watford et lag på nedre halvdel av tabellen.

Javi Gracia vant bare tre av hans elleve Premier League-kamper med Watford sist sesong. Dersom han ikke klarer å gjøre noe med den statistikken, så vil det antakeligvis sitte en ny manager på benken hos London-klubben neste høst, tror jeg.

The Hornets håper å få en flying start på sesongen 2018/2019, men lørdagens kamp er alt annet enn enkel.

Watford har solgt nøkkelspilleren Richarlison. Hans overgang til Everton er hovedårsaken til at jeg ikke blir fristet til å sette penger på London-laget.

De har heller ikke klart å få inn spillere som vil styrke laget vesentlig, slik jeg ser det.

De har riktignok skaffet seg en bedre keeper i Ben Foster. Viktige Gerard Deulofeu er kommet inn på permanent basis, og de har hentet en spennende venstreback i Adam Masina. Ken Sema er kommet inn fra svenske Östersund FK. Han har store sko å fylle. Han skal erstatte Richarlison.

I oppkjøringen til sesongen har de vunnet mot FC Köln, Stevenage, Brentford og Sampdoria, mens de tapte mot tyske Fortuna Düsseldorf.

NB! Har du husket å levere Lotto-kupongen? Lørdag ligger det 14 millioner kroner i Lotto-potten. Leverer kupongen her!

The Seagulls på sin side håper å fortsette hvor de slapp sist sesong. Brighton viste med seieren mot Nantes i generalprøven at de kan bite fra seg, men å slå Watford borte er enklere sagt enn gjort.

Det er alltid vanskelig å lese noe ut av treningskamper, men Brighton har i alle fall ikke imponert i oppkjøringen. De har spilt 1–1 mot ST Gallen, Charlton og Birmingham, mens de tapte mot Wimbledon. Men de slo Nantes i generalprøven.

Chris Hughton har skjønt at han må ha forsterkninger. Derfor hentet Alireza Jahanbakhsh for nesten 200 millioner kroner. Den iranske vingen var toppscorer i den nederlandske toppserien sist sesong, men spillere som kommer fra Æresdivisjonen har vist seg enten å bli kjempesuksesser eller gigantiske flopper.

Yves Bissouma er en spennende midtbanespiller, mens Bernardo er en solid venstreback.

Slik ser du fotball på nett

Det er offensivt Brighton har størst problemer. Kun fire lag scoret færre mål enn dem sist sesong. Glenn Murray var toppscorer sist sesong, men han er begynt å dra på åreneog nærmer seg 35 år. Florin Andone er hentet inn for å score mål, men han er ingen målgarantist. Rumeneren scoret bare 18 mål på 66 kamper i La Liga for Deportivo.

Tre av de siste seks kampene mellom disse to lagene har endt uavgjort. Sist sesongs møte på Vicarage Road endte 0–0.

Når vi i tillegg vet at to av tre hjemmekamper mot lag på nedre halvdel av tabellen endte uavgjort, så gjør det meg bare enda sikrere på at matchen ender med poengdeling.

Ja, Brighton har nemlig spilt uavgjort i fire av de siste fem kampene mot lag som endte på nedre halvdel av tabellen.

Watford har skadeproblemer. Tom Cleverley er definitivt ute, mens Nathaniel Chalobah, José Holebas, Abdoulaye Doucoure og Gerard Deulofeu er alle usikre. Nysigneringen Ben Foster kan debutere. Også Adam Masina, Ken Sema og Marc Navarro starter for The Hornets.

Brighton har også en rekke skader. De risikerer at José Izquierdo, Glenn Murray, Jürgen Locadia, James Tilley og nysigneringen Florin Andone er borte på lørdag. Det vil i så fall svekke dem.

Begrunnelse U: Denne kampen lukter U lang vei. Begge lagene spiller mye uavgjort mot lag fra midten og nedover tabellen. Det er første serierunde lørdag, og begge lagene vil trolig synes at ett poeng er greit. Uavgjort gir 3,15 i odds. Spillestopp er klokken 1555. 

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør