Lou Dickenson tok 41 poeng på 36 matcher for Stjernen før han nylig forlot klubben.
Lou Dickenson tok 41 poeng på 36 matcher for Stjernen før han nylig forlot klubben. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Stjernen glitrer ikke

Stjernen er i elendig form og har mistet lagets beste målskytter.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 2: 
Olimb herjer i Sverige
VM i alpint: 
Mowinckel har medaljesjanser
V65 Bjerke:
  Tynt, men spennende
V4 Gävle:
  Sjokk mot storfavoritten
V5 Bjerke:
Lettløst lunsj

Det er lite fotball på torsdagens langoddsprogram, men det er full runde i Get-ligaen, SHL og Hockeyallsvenskan. I tillegg kan vi spille på verdenscup i skiskyting fra Holmenkollen og VM i alpint.

Her finner du langoddsprogrammet for desktop.

Her finner du langoddsprogrammet for mobil.

Dagens dobbel 1

Stjernen - Lillehammer B
Frölunda - Djurgården H


Stjernen – Lillehammer B 1,75

Stjernen hadde en god høstsesong i Get-ligaen og tok mer poeng enn det ekspertene hadde forventet.

2015 har imidlertid vært en stor nedtur for Fredrikstad-klubben.

På de siste fem kampene er det blitt null poeng, og årets svakeste kamp ble levert i forrige runde mot Manglerud/Star. 1-6 tap mot Get-ligaens nest svakeste lag er rett og slett elendig.

Situasjonen er ikke bedre av at lagets scoringsmaskin Lou Dickenson har forlatt klubben etter å angivelige å ha blitt utsatt for rasisme fra en lagkamerat.

På toppen av det hele er klubben blitt trukket åtte poeng og ilagt en bot for å ha brukt en lisensløs spiller.

Laget kommer til å havne å på åttendeplass uansett hvordan det skulle gå de siste rundene, og således er det lite å spille om før sluttspillet.

Kanadieren Michael Colavecchia og amerikaneren Myles Harvey er hentet inn som erstattere for Dickenson. Begge debuterer trolig i kveld. Lillehammer har også sitt å stri med administrativt om dagen (trener Tor Nilsen får ikke fornyet kontrakt og truer med søksmål), men sportslig går det på skinner.

Laget kommer fra en knallsterk 5-1-seier på bortebane mot erkerival Storhamar og har vunnet seks av de siste sju matchene. Ender trolig på sjuendeplass, men har fortsatt et lite håp om å ta igjen Vålerenga.

Lillehammer har vunnet de tre siste innbyrdes mot Stjernen og slo til med en 5-2-seier sist lagene møttes i Setjernehallen. Vi tror formsterke Lillehammer tar en ny triumf mot et Stjernen som har sliter på flere fronter.

Frölunda – Djurgården H 1,45
Mathis Olimb ble kåret til den mest verdifulle spilleren i Champions Hockey League og scoret Frölundas 2-0-mål i finalen mot Luleå. Den norske stjernen klarte imidlertid ikke å forhindre at Frölunda til slutt tapte 2-4.

Laget har kommet knallsterkt tilbake etter finaletapet og knuste HV71 5-1 mandag og 4-1 tirsdag. Ligger på andreplass i SHL og har tatt 22 poeng mer enn kveldens motstander.

Backen Christian Bäckman og forwarden Magnus Kahnberg er trolig fortsatt ute etter å ha pådratt seg hjernerystelser. Elias Fälth stod over begge kampene mot HV71, og det er usikkert om backen blir klar til kveldens match.

Djurgården er i dårlig forfatning om dagen og presterte å tape på hjemmebane mot jumbolaget Modo tirsdag. Står med fem tap på de siste seks kampene, og ned til Brynäs på nedrykkskvalik skiller det nå bare seks poeng.

Laget er hardt rammet av skader om dagen. Meget viktige Mikael Samuelsson må trolig stå over også i kveld. I tillegg er etablerte spillere som A lexander Fällström , Michael Holmqvist og Marcus Nilson ute.

Det merkes for et nyopprykket lag som ikke har like bred og sterk stall som de beste klubbene.

Den anvendelige kanadiske backen Simon Gysber har fått papirene i orden og er spilleklar til kveldens match.

Frölunda har vunnet tre av fire innbyrdes kamper mot Djurgården denne sesongen og imponerte stort i dobbeltkampene mot HV71. Vi tror det kommer en ny seier mot kveldens formsvake motstander og spiller H til 1,45 i odds i to dobler.

Samlet odds for dobbelen: 2,54.