Foto: AFP/Scanpix

Stol på Everton

Alt ligger til rette for en hjemmeseier på Goodison, sjekk Nettavisens tips til fotballkvelden.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Resten av dagens kamper og tips

Statistikkguide for håndball, fotball og ishockey

God sjanse på egen is
Blues har hatt en meget sterk sesong, og tok seriesølvet bak mesterlaget Kärpät. De avsluttet seriespillet med tre strake gevinster, og knallsterke 9-1-1 på de elleve siste kampene. Solide 18-6-4 på egen is til nå. HIFK rundet av seriespillet med fem strake seirer, og endte som nummer syv. De slo så ut TPS med 2-0 i kamper for å kvalifisere seg til kvartfinalespillet. Respektable 11-9-8 på fremmed is i serien.

2-1-1 mellom lagene denne sesongen, men Blues har vunnet de to siste og har vært i kalasform siden november. Vertene blir forholdsvis klare favoritter, og 1,85 tåler sammenlikning.

Greit betalt hjemmeseier
Returkamp etter 2-0 til Fiorentina for en uke siden. Everton vant den vanskelige bortekampen i Sunderland i helgen, og henger med i kampen om den viktige fjerdeplassen i ligaen. Carsley og Osman tilbake, dermed har Moyes ingen bekymringer.

Fiorentina kjemper også om fjerdeplass i den hjemlige ligaen. Misbrukte en rekke store sjanser da det ble 0-1-tap i lokaloppgjøret mot Siena i helgen. Har ellers vært gode på fremmed gress denne sesongen, snudde til seier borte mot Juventus på forrige reise. Superspissen Mutu er stadig ute med skade, Liverani tilbake i kveld.

Kanskje henger inntrykkene fra Milano-klubbenes innsats mot engelsk motstand igjen, vi synes dette ser ut som en oppskriftsmessig hjemmeseier. Ikke minst med tanke på at gjestene også avanserer med ettmålstap ellet tomålstap med scoring. 1,75 spilles.

Mest lest