Brighton håper at Bobby Zamora skal være i samme scoringsform som da han forlot klubben i 2003.
Brighton håper at Bobby Zamora skal være i samme scoringsform som da han forlot klubben i 2003. Foto: John Walto (Ap)

Store forventninger til Bobby Zamora

Spissen scoret 76 mål på tre sesonger sist han var i Brighton.

Kommersielt

Øvrig meny fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel:  
Fin mulighet for VIF
Tippemagasinet: 
- Sarpsborg er klink
Få oversikt: 
Skader og karantener i Tippeligaen
Fantasy PL: 
Vinn VIP-tur til England
V65 Jarlsberg:  Vidar Hop får tilliten

Fredagens oddsprogram består blant annet av to kamper fra Tippeligaen og seriepremieren i Championship.

Brighton - Nottingham Forest H 2,15
Den engelske fotballen tyvstarter med Championship-oppgjøret mellom Brighton og Nottingham Forest i kveld.

Brighton hadde en meget tung fjorårssesong og endte på 20. plass med 47 poeng på 46 kamper. Sesongavslutningen var av den triste sorten, med kun én seier på de siste ti kampene.

Sommeren spillerkjøp har imidlertid gjort at fansen ser nokså lyst på den kommende sesongen. Bobby Zamora er tilbake i klubben han slo gjennom i på begynnelsen av 2000-tallet. Spissen banket inn 76 mål på 125 seriekamper før han ble solgt til Tottenham for 1,5 millioner pund.

Sammen med israeleren Tomer Hemed (hentet fra Almeria) skal Zamora prøve å få til det lagets spisser slet med forrige sesong: å score mål. Lagets scoringssnitt var lavere enn ett pr kamp, og det var bare fire klubber i ligaen som var dårligere til å sette ballen i nettet.

I generalprøven mot Sevilla søndag satte Hemed inn kampens eneste mål. Zamora kom til klubben så sent som mandag, men det er ventet at 34-åringen spiller fra start i kveld.

Jack Harper, Vahid Hambo, Gaetan Bong og Liam Rosenior er andre nykommere i Brighton.

Nottingham Forest har hatt noen merkelige sesonger de siste årene. Laget har lange perioder der de er umulige å slå, men også endeløse tapsrekker.

Skader på sentrale spillere kan forklare periodene med svake resultater, og dessverre for fansen må laget klare seg uten flere sentrale spillere innledningsvis på sesongen. Forrige sesongs toppscorer, Britt Assombalong, er ikke tilgjengelig før over nyttår. Spisskollega Matty Fryatt, kaptein Chris Cohen og midtbanespiller Andy Reid er også ute med skader.

Manager Dougie Freedman har ikke hatt en enkelt jobb med å hente spillere i sommer ettersom klubben for tiden har overgangsforbud (kan kun hente inn klubbløse spillere). Av de mest spennende signeringene kan vi nevne Jamie Ward, Matt Mills og Ben Hamer.

De beste spillerne fra fjorårssesongen befinner seg fortsatt i klubben.

Det er alltid en uavgjortfare i sesongåpningen i Championship, men vi Brightons spennende spisskjøp og Forests skadeproblemer gjør at vi prøver oss på hjemmeseier i kveld.

Oppgjøret vises på TV 2 sport Premieum og TV 2 Sumo fra klokken 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus