Foto: hesteguiden.com

Stortalent leder rundt om?

Ja, i en vrien rebus satser vi på at vår banker for dagen viser frem i en kraftig forbedret utgave, og bruker korteste veien til mål.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V5A-forslag.


Det var en nytelse å se 2 Eliminator i sin debut, hvor en totalt overlegen seier ble bokført, og i den påfølgende starten var Dahir De Prelong-sønnen hardt betrodd i et V75-løp mot King Cobra & Co i sommer, men ved den anledningen var ikke den lovende krabaten i orden for dagen.

3-åringen ble så gjort til storfavoritt på Bjerke 5. november, men det var tydelig å se at Fjellhaug-traveren trengte en ”lungeåpner” etter lang pause, og innsatsen til fjerde på enkle 20.0 full vei var kanskje noe skuffende. Vi tror dog det løpet i kroppen samt et litt skarpere jobb i etterkant skal ha gjort den storvokste hingsten svært godt, og dagens konkurrenter egner seg ikke til så skremme for vår banker i V5-2..

Skummelt for storfavorittene?
Ja, både 9 Seval i innledningen og 1 Lincoln Frontline i finalen pådrar seg et relativt tungt favorittstempel i sine respektive løp med sine hhv 82 og 84 %, men vi er slett ikke så sikre på at det er snakk om to klink vinnere.

Førstnevnte har vært bunnsolid fra tet to ganger på rad, men det er litt andre forutsetninger for Krembest-sønnen i kveld. Vi er litt redd for at storfavoritten ikke får noen god innledning på løpet med en relativt dårlig rygg i fra start (2 Breili Stina er ikke av de kjappeste ned startsiden, og Pål Even-datteren er desutten usikker), og på en sprint på dagens arena er det alt annet en enkelt å runde til seier fra køen, noe som gjør sitt til at vi tyr til garderinger på de to største forslagene.

Sistnevnte har stått for hyggelige innsatser fra til dels vanskelige utgangsposisjoner nå på slutten, men vi tror ikke Dexter Frontline-sønnen har fart nok i beina til å svare ut 4 Nintendo Baunehøj ned startsiden (det kan da også ende i galopp inn på den første svingen i et forsøk på å gjøre akkurat dette), og da kan det hele bli litt sjanseartet. Flott kapasitet er det på 7 Malabar Cash, og 4-åringen kan fort vise seg kraftig forbedret med et løp i kroppen etter litt pause i ny regi.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Lincoln Frontline og Geir V. Gundersen blir en tungt betrodd ekvipasje i V5-5.
Lincoln Frontline og Geir V. Gundersen blir en tungt betrodd ekvipasje i V5-5.

Øvrige vurderinger
V5-3: Svak kvalitet på hestene i dette løpet, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. 1 Cigaro News pliktvant fra rygg leder i skrotlag i Skien på enkle 19.4 full vei i den siste starten, og etter det vi har sett tidligere har ikke 3-årshoppa akkurat noen fordel av dagens lange distanse. 6 Morgan Kane har vært ute i klart tøffere omgivelser enn dette hele veien, og Shane T. Hanover-sønnen bør være seiersaktuell her.

V5-4: Vinnerviljen er ikke akkurat veldig fremtredende på hestene her, og vi kan fort få en smell. 6 Bøs er stadig litt bedre enn raden, og mot ikke alt for skarp motstand skal Spang Best-sønnen regnes tidlig i en feilfri utgave. Litt sjanseartet til i sitt innerspor på 20 meter tillegg står 5 Atom Vinner, men dersom det løser seg underveis er 3-åringen tidlig aktuell.

DD-spillet!
Nykommeren 9 Cazina i DD-1 havner langt bak innledningsvis i rygg på slowstarteren 2 K.L.M. Hangover, og da tror vi ikke 6-årshoppa henter igjen tetløpende 6 Orion Du Goutier. Sistnevnte hever seg for hvert løp, og eventuelt tunge forhold (regner i Drammen...) skal være til fordel for vår DD-banker for dagen.

Litt åpent i DD-2, men vi mener 13 Lille Grete og 14 Egil er snakk om de to beste hestene. Førstnevnte var positiv sist (matchet i tøffe lag forut for det), mens sistnevnte har gått tre strålende løp nå på slutten.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 360 og 1272 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Det største V5-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Kjøp en bong og se DD-løpene fra Drammen på nrk.no nett-tvi kveld!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør