Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Strømsgodset tar kommandoen fra start

Med en brennhet Ola Kamara på topp skal Strømsgodset sikre tre poeng i dagens oppgjør mot Vålerenga. Les oddstipset.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
V75 Leangen: Nettavisen spiller Hop
Oddstips: United tilbake på vinnersporet
Tippetips: Gutta krutt

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Tippeligaen, Premier League, Primera Division, Bundesliga, Serie A, Ligue 1, Allsvenskan og dansk Superliga.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Hull City – Aston Villa B 2.90

Hull ble tippet å få en vanskelig retur til Premier League, men så langt har klubben gjort spådommene til skamme med sin åttendeplass og 3-1-2 totalt. Tok sin første borteseier for sesongen med en sterk snuoperasjon i Newcastle som endte med 3-2-seier, og beholdt også alle tre i forrige helgs 1-0-seier over West Ham hjemme. Står med 2-1-0 på Kingston Communications Stadium. Må i dag klare seg uten Robbie Brady, James Chester og kaptein Robert Koren.

Fraværet av målmaskinen Christian Benteke har foreløpig ikke vært utslagsgivende for Villa, som står med full pott på sine to siste. Benteke måtte ut med skade i forrige bortekamp mot Norwich, men innbytter Kozak benyttet sjansen når den bød seg og ble matchvinner etter to minutter på banen. Kampen endte 1-0, og Villa klarte å holde nullen for første gang siden 8. desember 2012. Lå under både 0-1 og 1-2 mot City i forrige runde, men Villa snudde kampen med to mål på tre minutter og kunne dermed innkassere seieren. Er nummer ni med 3-0-3 totalt. Benteke, Okore og Nzogbia er på skadelisten, mens Agbonlahor er usikker.

Både Aston Villa og Hull viser fin form med to seiere på rad, men vi tror gjestene har mer å gå på, selv uten Benteke på topp. Borteseier til 2.90 blir dagens langskudd.

Dagens avslag
Manchester City - Everton H 1.58

City ble til de grader satt på plass av Bayern München i onsdagens CL-oppgjør og skal være lykkelige over at det kun ble 1-3-tap. Gikk også på et forsmedelig tap mot Aston Villa i serien forrige helg, hvor de rotet bort ledelsen to ganger og til slutt tapte 2-3. Ligger på syvendeplass med 3-1-2. Everton leverte en god omgang mot Newcastle forrige helg; ledet 3-0 til pause, men de blå gjorde det unødvendig spennende for seg selv mot slutten, og holdt på miste seieren når Remy smalt ballen like over tverrliggeren fire minutter på overtid. Vant til slutt 3-2 takket være en strålende Romelu Lukaku på topp. Er eneste lag uten tap i Premier League med 3-3-0, men kommer til å bli satt kraftig på prøve i dag. City står med full pott på Ethiad Stadium, men 1.58 synes likevel lavt. Vi tror Everton kan knipe poeng hvis de har dagen og melder pass på H.

Norsk Tipping

Dagens spill
Strømsgodset – Vålerenga
Godset leverte en maktdemonstrasjon i Sogndal forrige runde, drammenserne vant hele 5-0 og var dermed serieleder en kort stund, men falt ned til andreplassen igjen etter RBKs snuoperasjon i Sarpsborg. To poeng bak trønderne på topp. Er seriens mestscorende lag med 58 mål og har fått full uttelling med å hente hjem Ola Kamara. Spissen scoret hattrick før halvtimen var spilt i Sogndal, og står nå med ti nettkjenninger på ni kamper. Tallene på Marienlyst viser 10-2-0.

Muhamed Keita er ute med skade, mens Lars-Christopher Vilsvik trolig er klar igjen.

Med tap i tre av sine fire siste matcher må Enga holdet et øye med nedrykkslagene som jager bak. Er nummer elleve med 30 poeng (8-6-11), og det er kun fem ned til Tromsø på kvalik. 1-2-tapet mot Odd på Ullevaal sist var av det lett forglemmelige slaget. I en svært lite underholdene kamp utlignet Enga på overtid, men svakt forsvarsspill forærte Odd seiersmålet to minutter senere. Har bare én seier på de åtte siste i serien og står med 3-3-6 på fremmed gress.

Vertene trenger tre poeng i gullkampen og vil gå offensivt til verks. Godset har gått til pause med ledelse i ni av tolv kamper på Marienlyst i år, og ti av dem har til slutt endt med seier. Vi tror ikke formløse Vålerenga greier å stå i mot på Marienlyst og setter vår hundrelapp på at Godset leder til pause og står igjen med alle tre til slutt.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 17.55):
Strømsgodset – Vålerenga pause/fulltid dobbel H/H 2.00

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus