DEILIG DOBBEL: Vi kjører full Norge-patriotisme denne torsdagen!
DEILIG DOBBEL: Vi kjører full Norge-patriotisme denne torsdagen!

Superpatriotisk dobbel til svimlende odds

Nettavisen skrur opp risikoen flere hakk i torsdagens Europa League-kamper.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 2: Deila reiser Europa-kjerringa
Oddstips 3: Spanjolene tar Europa League seriøst
Langskudd
: Dortmund-sjokk ligger i kortene

TV-kampene: Slik ser du ukens fotballfest på TV

V4 Åmål: Nye godbiter blir servert
V5A Bjerke: Vrient på Bjerke

Det er full rulle i Europa League på langoddsprogrammet. Molde og Rosenborg skal i aksjon, det samme skal Tottenham og Liverpool. Det er også en rekke spennende objekter denne torsdagen.

Nettavisen satser meget friskt denne torsdagen, i håp om de virkelig store gevinstene.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 18.55.
Rosenborg + Molde, samlet odds 7,11.

Vi har ikke blitt gale, men vi har latt oss imponere stort av de norske i Europa League så langt. At de skal begge vinne med tidligere prestasjoner i mente er langt fra usannsynlig og oddsen er rett og slett deilig.

Samtidig er vi fullt klar over at dette er en veldig risikabel dobbel. Høy risiko kan imidlertid føre til høy gevinst, også.

NB! Begge kampene kan også spilles som singel, hver for seg. Gå inn på langoddsprogrammet for å ordne en egen variant.

Rosenborg - Dnipro, H 2,45
Rosenborg har imponert stort i Europa så langt, spesielt på bortebane. De har fått godt betalt for solide kontringer og bra forsvarsspill, og forrige kamp mot Saint-Etienne var de mye større underdog enn de er nå. Der kunne de faktisk tatt alle poengene med litt mer kynisme.

Lagoppstillingene er ute, hos VG-journalist Øyvind Askeland:

Trønderne har en vanvittig god og samkjørt tropp og gleder seg enormt til kamper som denne. Rammen rundt kampen vil garantert være fantastisk og Kjernen vil løfte frem sine helter som aldri før.

I tillegg stiller hjemmelaget med tilnærmet fulltallig tropp, med bare Reginiussen definitivt ute. Mikael Dorsin er tilbake i troppen og Mike Jensen fikk hvile i Viking-kampen i helgen.

Trønderne har levert en strålende sesong, og spilte også bra mot Viking i helgen - selv om de ikke hadde all verden å spille for. Nå står mye mer på spill, og dette er en kamp de absolutt bør vinne for å holde avansementsdrømmen i live.

Dnipro kom til finalen forrige utgave av Europa League og skal ha all ære for det. Det er et morsomt og teknisk lag som kan utspille de fleste, men det kan godt hende at suksessen har gått litt til hodet på ukrainerne. De har jo spilt mot Napoli, Sevilla og Lazio de siste månedene, hvor moro er det å spille mot Rosenborg i forhold?

De klarte uavgjort hjemme mot Lazio i første gruppespillskamp og det er imponerende. Man skal ikke undervurdere betydningen av denne turneringen for øst-europeerne, men for Rosenborg er det uhyre viktig å vise seg frem i kveld.

5-2-2 er fasiten for gjestene i hjemlig liga så langt, en uspektakulær sesongstart.

Det er ikke grunn til å undervurdere gjestene, dog. De har beholdt åtte av elleve fra laget som startet Europa League-finalen, og har en bra borteform i hjemlig liga. Samtidig slet de litt på reisefot i Europa League forrige sesong, med kun én seier fra åtte kamper.

Hjemmeoddsen kunne vært høyere. Likevel: På Lerkendal kan Rosenborg slå hvem som helst og 2,45 på hjemmeseier tror vi sterkt på.

Molde - Ajax, H 2,90
Moldenserne har to 1-0-tap på rad i Tippeligaen, men for å være rettferdig har de hatt tøff motstand og lite å spille for. 1-3-seieren borte mot Fenerbahce viste det enorme toppnivået vi vet Molde har, selv om - med respekt og melde - Fenerbahce har sett svake og lite samspilte ut så langt.

Til denne kampen vil de stille topp motivert etter et par skuffende kamper, og fansen vil naturligvis støtte opp om laget. I tillegg spilles kampen på kunstgress, som må sies å være fordel hjemmelaget.

Ingen nye skadeproblemer for Molde, som stadig har Fredrik Gulbrandsen og Joshua Gatt på sidelinjen. Mohamed Elyounoussi er suspendert.

Ajax har åpnet knallsterkt i en svak Eredivisie, med 6-1-0 fra de syv første ligakampene. I første gruppespillskamp ble det 2-2 hjemme mot Celtic i en kamp de burde vunnet.

Gjestene har store tradisjoner i europeiske turneringer, men røk ut av Champions League-kvaliken med et merkelig hjemmetap for Rapid Wien. Ajax er ikke et dårlig lag og vi tillater oss å stusse over Nils Johan Sembs uttalelser om at de er på nivå med Molde rent lagmessig.

Yaya Sanogo er eneste skadefravær for Ajax.

2,90 er hjemmeoddsen og viser at Molde er klar underdog, men Moldes toppnivå er også knallbra. Om de klarer å mobilisere nok krefter - og samtidig håpe på at Ajax undervurderer dem noe - kan Molde absolutt få med seg tre poeng herfra. Oddsen er uansett veldig forlokkende.

7,11 på en veldig patriotisk dobbel er utvilsomt verdt å teste!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus