SUPERSPISS: Henok Goitom, med fortid i La Liga og Almeria, har vært utrolig viktig for AIK denne sesongen.
SUPERSPISS: Henok Goitom, med fortid i La Liga og Almeria, har vært utrolig viktig for AIK denne sesongen. Foto: Christine Olsson (Afp)

Superspissene skyter AIK mot gull

AIK er avhengig av seier for å holde gulldrømmen i live og spiller i dag en sesongdefinerende toppkamp.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspill øvrige meny mandag:
Oddstips 2:
Cardiff jakter to på rad

Fullstendig oversikt: Slik er ukens TV-kamper

V65 Leangen: - Det burde ikke være snakk om saken
V64 Färjestad: Frekk norsk kaldblodsbanker

Det er et noe snevert langoddsprogram denne mandagen, men det er alltid gull for den som graver. Toppkamp i Allsvenskan og spennende oppgjør i Championship er trolig høydepunktet i dag.

Dagens singel 1, innleveringsfrist klokken 19.00.
AIK - IFK Göteborg, H 2,25.

Dette er muligens den viktigste kampen for AIK på lang, lang tid. Med tap er de så å si ute av gullstriden, med seier har de en kjempemulighet til å vinne Allsvenskan. Den nåværende førsteplassen Norrköping ligger tre poeng foran AIK, men har bortekamp mot Malmö i sesongavslutningen.

Grunnen til at vi tror så på AIk i denne matchen, er form og hjemmestatistikk. De har vunnet seks av de syv siste, med tap kun for Hammarby borte. 13-1-0 er hjemmetallene som har sørget for at gullet er innen rekkevidde bare to kamper før sesongslutt.

Mye av æren for deres mange seire får Henok Goitom og Mohamed Bangura, lagets to toppscorere. Goitom har puttet 16 mål denne sesongen og er nær uerstattelig.

Uerstattelig er nesten Nils-Eric Johansson også, en klippe i forsvaret. Han er suspendert i kveld. I tillegg er den viktige midtbanespilleren Ebenezer Ofori ute med skade, men han var ikke på banen da AIK slo Malmö, heller. For Ofori har de god dekning.

Uavgjort-Göteborg
Gjestene var lenge i førersetet med tanke på seriegullet i Allsvenskan, men tre uavgjort de siste fire har gjort dem mer avhengig av hjelp enn nødvendig. Ikke bare må de vinne de to siste, men også få hjelp fra Malmö.

De har en solid bortestatistikk å lene seg på og 7-5-2 er Allsvenskans nest beste. Og lagene de har spilt uavgjort mot er av god kvalitet, så de blir på ingen måte en pushover for AIK i kveld.

Toppscorer Søren Rieks har ikke trent med klubben denne uken på grunn av en fotskade, men kommer til å spille i kveld. Dog stappfull av smertestillende sprøyter og det er ingen tvil om at han ikke er 100 %. Men han er også uunnværlig.

Thomas Rogne er stadig skadet for gjestene.

Dette blir et vanvittig spennende oppgjør, men vi backer et AIK i flyt med en helt vanvittig bra hjemmestatistikk. Denne seieren vil bety alt for deres sulteforede fans og hjemmebanefordelen bør klare å tippe kampen i favør AIK.

Vi satser på et syvmilssteg mot seriegullet for Allmänna Idrottsklubben til 2,25 i odds.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør