Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Svensk dobbel til kvelds

Vi har rettet blikk mot Sverige i dagens andre oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dagens dobbel 1:
  Pellerud frykter skader
V4 Halmstad:  Fantastisk objekt!
V65 Leangen:  Monikas herlige folkehest
V65:  Jägersro:  Spennende galopp

Mandagens oddsprogram består blant annet av kamper fra fotball-VM for kvinner, Copa America og norsk 3. divisjon. Vi kan også spille på sykling, tennis og sjakk.

Umeå - Piteå H 1,65
Umeå har spilt på nivå 3 i Sverige siden nedrykket fra Superettan i 2012. Laget har ikke kjempet i toppen de to foregående sesongene, men 2015 har startet lovende.

Klubben ligger på tredjeplass med 18 poeng i 1. divisjon Norra. Det er blitt seier i de to siste kampene, og med tre poeng i kveldens hengekamp vil man klatre opp på annenplass.

På hjemmebane står Umeå med flotte 4-0-0 og 11-2 i målforskjell på fire forsøk, og klubben har gratis inngang på kveldens kamp.

Piteå spilte én sesong på nest øverste nivå i Sverige (1998), men har ellers holdt til langt nede i seriesystemet nord i landet (var helt nede på nivå 5 i 2007). Det ble imidlertid seier i 2. divisjon avdeling Norrland forrige sesong, og laget spiller nå på nivå tre for første gang siden 2005.

Det har gått bra så langt, og laget ligger på sjetteplass med 16 poeng på 9 kamper etter 4-0-seieren over bunnlaget Carlstad sist. Har full pott på fire hjemmekamper, men har bare vunnet én gang på fremmed gress (1-1-3 på fem kamper).

Piteå sliter på backplass i kveldens kamp. Engelske James Burgin er ute med karantene, mens Martin Oscarsson er skadet.

Dette er to lag som har gjort det klart best på hjemmebane denne sesongen, og vi tror opprykksjagende Umeå tar tre viktige poeng i kveld.

Vi kombinerer kampen med et «sikkert objekt» fra 1. divisjon Södra.

Kristianstads FF – Lunds BK H 1,25
Lunds kjempet i toppen forrige sesong, men økonomiske problemer har gjort at laget har mistet mange sentrale spillere.

Det unge laget ligger sist i avdelingen med fire poeng og 6-29 i målforskjell på ni kamper. Formen er mildt sagt elendig. I de to siste kampene er det blitt horrible 0-8 mot svake Halmia og 0-6 mot Örgryte hjemme.

Til kampen mot Halmia manglet den viktige trioen Tobias Lewicki, Jesper Modig og Jesper Möller. I tillegg måtte to spillere ut med skader allerede i første omgang. Trolig mangler flere av disse fem spillerne også i kveld.

Kristianstads har tatt fem poeng mer enn Lunds og ligger tredje sist. Det er imidlertid kort vei opp til midten av tabellen, og en eventuell seier i kveld vil føre laget opp på åttendeplass.

Laget er ubeseiret på fem kamper hjemme på Kristianstads Idrottsplats, og det er også her samtlige ni poeng er tatt.

Kaptein Christian Carlsson er tilbake etter skade og spiller trolig fra start.

Dette er en flott mulighet for hjemmesterke Kristianstads til å klatre opp på sikker plass, og vi tror på H i dette Skåne-derbyet.

Samlet odds for dobbelen: 2,06.

Kampstart: 19.00.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør