Stjarnan imponerte i kvalifiseringen til Europa League forrige sesong. Islendingene slo ut Motherwell og Lech Poznan, men måtte gi tapt for Inter Milan i playoffinalen.
Stjarnan imponerte i kvalifiseringen til Europa League forrige sesong. Islendingene slo ut Motherwell og Lech Poznan, men måtte gi tapt for Inter Milan i playoffinalen. Foto: Imago/newspix

Svensk-islandsk dobbel til kvelds

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips: 
  PL-stjerner skal skyte England til gull
V4 Axevalla:  Vrien lunsj fra Sverige
V5 Jarlsberg:  Skrell på gang?
V65 Øvrevoll:  Alltid store penger i galopp
V5A/V5B Klosterskogen:  Hamre i hovedrollen

Torsdagens oddsprogram består av kamper fra U21-EM, Copa America og svensk og finsk fotball. Det er også sykkel og tennis på menyen.

Stjarnan – Fylkir H 1,65
Disse to møttes så sent som mandag denne uken. Da var det Fylkir som hadde hjemmebane, og Stjarnan stakk av med tre viktige poeng. I kveld er det åttedelsfinale i cupen som står på programmet.

Fylkir vant cupen i 2001 og 2002, men har aldri vært i finalen. I fjor endte cupeventyret med 1-5-tap for Vikingur i åttedelsfinalen.

Stjarnan har ikke en eneste cuppokal i skapet, men var i finalen både i 2012 og 2013. Laget er regjerende seriemester og tapte ikke en eneste av de 22 ligamatchene.

2015 har imidlertid ikke startet spesielt bra, og tolv poeng og sjetteplass er fasiten etter åtte kamper.

Fylkir ligger på plassen bak Stjarnan med ni poeng. På de tre siste kampene har laget kun tatt ett poeng (0-5 i målforskjell). Forrige sesong ble det sjetteplass, og opp til Stjarnan skilte det hele 24 poeng.

Stjarnan har et godt tak på Fylkir og vant begge møtene forrige sesong.

Ifølge rapportene var det ingen stor kamp fra noen av lagene mandag, men Stjarnan spilte bra defensivt og slapp ikke motstanderen til mange sjanser.

Vi satser på at Stjarnan-spillerne fikk en nyttig vitamininnsprøytning med seieren, og at laget tar seg videre til kvartfinalen på bekostning av en formløs motstander som ikke har scoret på de tre siste seriekampene.

Höganäs – Högaborg H 1,45
Vi har forflyttet oss til nordkysten av Skåna og et viktig lokaloppgjør i 2. divisjon avdeling Vestra Götaland. Höganäs er i strålende form og vil overta tabellteten dersom det skulle bli seier i kveld.

Laget hadde en svak fjorårssesong, men har fått et oppsving med den nye treneren Jacob Augustsson, som spilte 50 kamper for Lyn på begynnelsen av 2000-tallet. Etter en nølende sesongstart, har laget vunnet sju av de siste åtte kampene. Eneste tap i denne perioden kom borte mot opprykksrival Vinbergs.

Högaborg hadde en brukbar 2014-sesong (femteplass), men sliter i bunnen av tabellen i år. Det er kun målforskjellen som gjør at laget ikke ligger på nedrykkskvalik, og det skiller bare ett poeng ned til tabelljumbo Akademi.

Sju av lagets elleve poeng er tatt i de tre siste kampene, så man skulle tro at formen er stigende.

Ser man litt nærmere på resultatene, oppdager man imidlertid at motstanden har vært mildt sagt elendig i denne perioden: Akademi (sisteplass), Kortedala (tredje sist) og Tenhults (10. plass). I tillegg ble to av kampene spilt på hjemmebane (2-1-seier over Akademi og Kortedala).

På bortebane har Högaborg prestert fint lite så langt, og ett poeng på seks kamper er det bare Kortedala som har klart å gjøre dårligere.

Skadesituasjonen har bedret seg en god del de siste ukene.

Skal det bli opprykk for Höganäs, er laget nødt til å slå svake bortelag som Högaborg på hjemmebane.

Samlet odds for dobbelen: 2,39.

Kampstart i Skåne: 19.00. I Gardabær: 21.10.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus