Erik Hanses er klar for sin andre sesong i Skellefteå.
Erik Hanses er klar for sin andre sesong i Skellefteå. Foto: Instagram

Sveriges beste ribbet for spillere

Skellefteå kan få det tøft med å forsvare pokalene fra de to siste sesongene.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens oddstips 1:
  Fikk Serie B-plassen i gave
Dagens langskudd:
  13 VM-spillere er ute
V65 Bjerke: 
Nå handler alt om Gundersen

Onsdagens oddsprogram er dominert av kvalifiseringskamper til Afrikamesterskapet, men det er også seriestart i SHL (ishockey) i Sverige Grundigligaen (håndball) i Norge.

Dagens oddstips 2

Luleå - Skellefteå H

I kveld braker Swedish Hockey League løs med toppkampen mellom de lokale rivalene Luleå og Skellefteå.

Skellefteå har vært Sveriges desidert beste hockeylag de to siste årene, med the double to sesonger på rad. Suksessen har imidlertid resultert i en klappjakt på klubbens spillere, og de aller fleste profilene fra forrige sesong, har forsvunnet ut av landet.

Lagkaptein Jimmie Ericsson har gått til KHL, og ellers har man mistet navn som Bud Holloway, Joakim Lindström, Melker Karlsson, Petter Emanuelsson, Oscar Sundqvist, Pierre Eduard Bellemare, Oscar Möller, Viktor Arvidsson og Johan Alm.

Backrekka er den som ser sterkest ut sammenliknet med forrige sesong. Der har man blant annet hentet inn Martin Sevc som erstatter for Alm.

Skellefteå har også hentet inn en rekke andre spillere i sommer, og klubben er stinn av unge talenter. Men uansett hvor godt man har lykkes med erstatterne, er det ingen tvil om at det vil ta tid før man får spilt inn rekkene med så mange nykommere.

Ifølge lokalpressen er klubbens fans delt inn i to grupperinger før sesongstarten – én som tenker at det skal bli gøy med litt mer konkurranse om trofeene, og én som gruer seg til å dra på match fordi de frykter at det kommer til å gå ”åt skogen”.

Til kveldens kamp er forwardene Mikko Lehtonen (nykommer som hadde en kjempesesong i Skellefteå i 2010/11) og Nick Sörensen ute med skader. Oscar Sundquist er kalt inn til Pittsburgh Penguins treningsleir og er uaktuell.

Med all usikkerheten rundt Skellefteå kan det gå mot en spennende sesong i SHL. Växjö er tippet som en het kandidat til gullet, og Luleå, som vant serien i 2012, er et av flere lag som kan blande seg inn i toppen.

Laget endte på sjetteplass forrige sesong og røk ut i kvartfinalen i sluttspillet. Stjerner som Linus Klasen, Linus Omar, Niklas Olausson og Johan Fransson har forlatt klubben. Erstatterne er ikke like store profiler, og det er ventet at den nye (og hjemvendte) treneren Joakim Fagervall legger om igjen til en mer fysisk og hardtarbeide spillestil.

Backen Robin Jonhsson er uaktuell grunnet en ryggskade.

Begge lagene har spilt Champions Hockey League som en oppvarming før seriestarten. Skellefteå har vunnet fire av fire kamper med 14-3 i målforskjell, mens Luleå har full pott og 29-3 i målforskjell.

Siste innbyrdes var en treningskamp for en måned siden som Luleå vant 2-1 i forlengningen. Det forrige seriemøtet i Luleå endte med 2-1-seier til hjemmelaget, og Luleå har vunnet tre av de siste fire møtene.

Skellefteå kommer trolig til å trenge litt mer tid på seg for å nå toppnivå, og det er noe Luleå garantert vil prøve å utnytte.

Vi spiller H til 2,30.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør