MESTERLIGATRIUMF?: Molde har sjansen til å avansere til tredje kvalifiseringsrunde av Mesterligaen. Her fra oppgjøret mot Rosenborg på Lerkendal forrige sesong.
MESTERLIGATRIUMF?: Molde har sjansen til å avansere til tredje kvalifiseringsrunde av Mesterligaen. Her fra oppgjøret mot Rosenborg på Lerkendal forrige sesong. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Takknemlig CL-oppgave for Molde

Med liten sjanse på Tippeliga-gull, kan Molde konsentrere alt om å nå Champions League.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige tips tirsdag:
Tour de France: Froome er i trøbbel 
V64 Jägersro: Jackpotfest med en flyvende banker
V4 Solvalla: Spennende V4-omgang
V5A Drammen: Rennesvik setter straffesparket
V65 Momarken: Stortalentet innfrir

tirsdagens langoddsprogram finnes først og fremst kamper fra Champions League-kvalifiseringen og Gold Cup. Også Tour de France byr på mange spennende objekter.

Ukens første tips gikk dessverre ikke inn. 

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 19.55.
Molde (0-1) + Jamaica, samlet odds 3,48

Molde - Pyunik (0-1), H 1,70
Det er på tide for Molde å forsvare en plass i Europa, etter at et brent straffespark sendte dem ut av kvalifiseringen i fjor.

Nå er det duket for et forholdsvis lett hjemmeoppgjør mot de armenske mesterne Pyunik og Norsk Tipping priser ordinær hjemmeseier så lavt som 1,22.

Det til tross for Moldes problemer de siste ukene, som toppet seg med 0-1 hjemme for Haugesund på fredag. Motivasjonen virker å være litt borte i Tippeligaen for tiden og gullet virker å være utenfor rekkevidde.

I tillegg ønsker trolig Tor Ole Skullerud å sikre sitt ettermæle med å føre Molde til Champions League for første gang på denne siden av 2000.

Fredrik Gulbrandsen, Mushaga Bakenga og Joshua Gatt er stadig skadet for vertene.

Det er lite å skrive om det armenske mesterlag Pyunik. De avsluttet sesongen i mai med en elleve poengs seiersmargin, i den armenske Premier League som inneholder bare åtte lag.

Pyunik var best både borte og hjemme og hadde en utestatistikk på 8-3-3. De kom seg til denne kvalifiseringsrunden ved å slå SS FOLGORE / FALCIANO 2-1 i begge kampene.

Aldri før har de kommet seg forbi andre kvalifiseringsrunde i Europa. Klubben er imidlertid bare 23 år gammel i år.

Ingen skaderapport har vi funnet på Moldes motstander.

Vi tror Molde slår tilbake etter den svake hjemmekampen mot Haugesund og blir ekstra motivert av Champions League-hymnen. At de tar seieren med to mål eller mer spilles til 1,70 i odds.

Jamaica - El Salvador, H 2,05
Det er Gold Cup i Nord- og Mellom-Amerika, og Jamaica kommer til den rett fra Copa America.

Forsvarer Adrian Mariappa melder at selvtilliten i troppen er skyhøy etter den sene 1-0-seieren de sikret over Canada sist. I tillegg har de 2-2 mot VM-nasjonen Costa Rica så langt. Det betyr at de har et godt utgangspunkt foran denne siste gruppespillkampen.

De trenger sannsynligvis bare uavgjort for å sikre avansement til utslagsrunden, men er da avhengig av hjelp fra Canada for å sikre det. En seier vil derimot garantere gruppe-seier.

El Salvador har spilt to gode kamper så langt, men delt poeng med både Canada og Costa Rica. I kampen mot sistnevnte hadde de noe flaks da et volleymål sikret dem ett poeng i slutten av oppgjøret.

El Salvador er en miniputt i internasjonal fotball, men kan avansere med ett poeng - da blir de sannsynligvis blant to av de tre beste tredjeplasserte lagene.

Det har ikke lykkes Nettavisen å finne en skaderapport for noen av disse lagene.

Vi tror imidlertid at Jamaica totalt sett har det beste mannskapet og satser oddspengene på seier til løpenasjonen. Til 2,05 mer enn dobler vi pengene i denne dobbelen og det må vi se som godkjent!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør