Tarik Elyounoussi her i aksjon for Norge under privatlandskampen mot Island 2. juni, scoret to av målene for AIK i helgens 4-1 seier mot Trelleborg.
Tarik Elyounoussi her i aksjon for Norge under privatlandskampen mot Island 2. juni, scoret to av målene for AIK i helgens 4-1 seier mot Trelleborg. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Tarik Elyounoussi og AIK gjør jobben i Irland

Ubeseirede AIK har inntatt tabelltoppen i Allsvenskan. I kveld er det Europa League-kvalifisering borte mot irske Shamrock Rovers.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel 1: Sarpsborg 08 skal redde den norske æren
Oddssingel 3: FC København må ikke vinne
Oddssingel 4:
Eks-eliteseriespiller-toppscorer sørger for cash
V65 Øvrevoll:
Storløpskveld på Øvrevoll
V65 Bergen:
V65-jackpot med Wiig i hovedrollen
V5 Momarken:
En klink svenske i lunsjen
Overgangsvinduet: Sjekk siste nytt

Torsdagens langoddsprogram består i all hovedsak av kamper fra 1. kvalifiseringsrunde i Europa League. Hele 40 kamper skal faktisk spilles. Tour de France ruller videre, mens det er klart for begge semifinalene for kvinner i Wimbledon-turnerigen i tennis.

Kroatia ga storfangst onsdag
Det ble full pott for våre tips til semifinalen mellom Kroatia og England onsdag. Vårt hovedtips var uavgjort etter ordinær tid til flotte 3,05 i odds. I tillegg lanserte vi spill på at Kroatia går til finale til 2,15 i odds. Sist torsdag før kvartfinalene, lanserte vi også spill på at Kroatia tar seg til VM-finale. På det spillet fikk vi pene 2,65 i odds og også dette spillet ble løst inn etter gårsdagens semifinale.

Shamrock Rovers - AIK U 3,30 (spillestopp kl 20.00)


Irske Shamrock Rovers er uten baklengsmål på sine fire siste seriekamper og tre av dem er vunnet. Er likevel kun på 4. plass i serien med sine totalt 37 poeng og har hele 24 poeng opp til serieleder Dundalk. Presterer solid på hjemmebane med 8-3-2 hittil, men underpresterer på bortebane der kun to av 12 kamper er vunnet (2-4-6). Røk ut i 2. kvalifiseringsrunde forrige sesong etter 2-3 hjemme og 0-2 borte for tsjekkiske Mlada Boleslav.

AIK overtok serieledelsen i Allsvenskan etter helgens serierunde som var den første på fem uker etter det lange VM-oppholder i Sverige. Tarik Elyounoussi var toneangivende med to scoringer da AIK slo Trelleborg 4-1 borte. I og med at Hammarby tapte sin hjemmekamp mot Østersund mandag kveld, er AIK for første gang serieleder i Allsvenskan denne sesongen. Står med 27 poeng etter 13 spilte seriekamper og er fortsatt uten tap denne sesongen (7-6-0). 3-4-0 på sju spilte bortekamper. Har røket ut i 3. kvalifiseringsrunde i Europa League begge de to foregående sesongene. Forrige sesong ble det exit etter ekstraomganger mot portugisiske Braga.

AIK nekter å tape i Allsvenskan, er store favoritter i kveldens bortekamp. Men lever garantert greit med et uavgjort-resultat. Generelt er bortefavorittene underpriset i denne type oppgjør. 3,30 er oddsen på uavgjort og det blir vårt utvalgte spill.

Klikk her for å levere dette tipset

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør