Foto: EPA

Tøff oppgave i vente for Lundekvam

Det ene av to forslag satt i går, kveldens spill gir nesten seks ganger innsatsen.

Kommersielt

Preston er intet sikkert kort mot solide Southampton, 3,70 ganger innsatsen er likevel spillbart på at hjemmelaget vinner med ett måls margin i kveldens tv-kamp. Vi tror også på topplaget i 2. Bundesliga, Karlsruhe, som tar i mot den gamle storklubben FC Köln på hjemmebane.

1.Bundesliga neste for vertene
Serieleder Karlsruhe gikk på sitt andre bortetap på rad da det ble 1-3 for middelmådige Augsburg sist. Hjemme har det blitt seier i de fire siste, 9-2-1 totalt. Har Rostock to poeng bak seg på tabellen før denne hengekampen, men hele åtte poengs luke i forhold til opprykk.

Gjestene gikk til sesongen med ambisjoner, men må med 9. plass og uten sjanse til opprykk planlegge minst ett år til på nest øverste nivå. Så ut til å ha våknet etter tre seirer på rad for en måned siden, men kom raskt ned på gjorda igjen med 0-5 for Essen nest sist og 1-1 mot Paderborn sist. 4-2-5 på fremmed gress, vant de to forut for stortapet i Essen.

Karlsruhe her avgitt mange poeng den siste tiden, og må vinne disse hjemmekampene for å beholde den fine tabellposisjonen. Vi tror de innfrir i kveld, og slår til på 1,60.

Hjemmebanefordel avgjør skjebnekamp
Det er meget jevnt i Championship, og en seier fra eller til betyr flere plasseringer opp eller ned for de fleste lag. Disse lagene står sammen med Cardiff på 59 poeng, og henholdsvis 8. og 6. plass. Hjemmelaget hadde en meget god periode etter jul, men står nå med 2-0-3 på de fem siste. Uten uavgjort på 17 kamper. 11-4-2 hjemme. Tapte 1-4 for Cardiff sist, og har rukket en ukes treningsleir i syden i mellomtiden. Whaley, McKenna og Neal mangler med skader, Ormerod testes i løpet av dagen. Hill er suspendert.

Southampton slo som forventet Ipswich på hjemmebane sist. Opptrer langt mer stabilt enn vertene, 7-5-4 på de 16 siste, men uten å vinne to kamper på rad. Mye av grunnen er 5-6-6 på bortebane, men kun én seier på de seks siste reisene. Den var i tillegg av det tvilsomme slaget, da svake QPR tilslutt ble slått 2-0 på Loftus Road. Stiller trolig med samme lag som slo Ipswich sist, hvilket betyr at toppscorer Rasiak begynner på benken. Östlund, Powell og Svensson er fortsatt ute.

Meget viktig kamp, mellom to lag som begge kan ende opp med alt fra en respektabel plassering til ligagull. Gjestene synes hakket sterkere på papiret, men har ikke fått det til på fremmed gress på lang tid. Preston har vunnet 7 av sine 11 på hjemmebane med ett mål. Av gjestenes seks bortetap er kun ett av dem med mer enn ett mål.

Resten av dagens kamper og tips finner du her

Nettavisens statistikkportal