SKADEPROBLEMER: Mads Møller Dæhli har fått sine siste sesonger stort hemmet av skader.
SKADEPROBLEMER: Mads Møller Dæhli har fått sine siste sesonger stort hemmet av skader. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Tøff sesongstart for Møller Dæhli & co

Det blir ingen dans på roser når Freiburg begynner veien tilbake mot Bundesliga.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Langskudd 1: Mye temperatur i hatkampen
Konkurranse: Vinn signert trøye av Pelé
Konkurranse: Vinn 4000 kroner i reisegavekort her!

Tabelltipset Premier League: Liverpool ender på fjerdeplass

På mandagens langoddsprogram er det kamper fra hele Europa - inkludert Tippeligaen.

Det var ingen treff på gårsdagens oddstips.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

Dagens langskudd 2, innleveringsfrist klokken 20.10.
Freiburg - Nürnberg, B 2,80.

Det er mange nedrykkede lag som har forventning om å rykke rett opp igjen. Ofte tar det en sesong eller to for klubber å komme tilbake på det øverste nivået.

Freiburg er heller ingen fotballstormakt i tysk sammenheng og det er ingen garanti for at de rykker opp. Det var Bundesligas svakeste lag i fjor, og har mistet en rekke nøkkelspillere i sommer.

For den hyperviktige målvakten Roman Burki har forlatt til fordel for Dortmund, deres beste spiss Admir Mehmedi har forlatt til fordel for Bayer Leverkusen og den beste servitøren Jonathan Schmid er blitt lagkamerat med Tarik Elyounoussi i Hoffenheim.

Det betyr at en veldig viktig del av sentrallinja i Freiburg er borte og de er ikke lett erstattelige. Faktisk har klubben gjort lite for å prøve på nettopp det.

Vennskapskampene i juli måned gir heller ikke grunn til optimisme. De tapte 1-0 for både Spartak Moskva og Malaga, tapte 1-2 for Sandhausen og 0-0 mot St. Pauli. Spesielt de to siste resultatene var ynkelige.

Optimistiske Nürnberg
Gjestene endte på en middelmådig 9. plass forrige sesong og forventer mer i denne. Det er bare et par sesonger siden også de var i Bundesliga og opprykk er målet.

Forrige sesong hadde de klart seg mye bedre om de ikke var så elendige borte, og det er her deres akilleshæl befinner seg. De var det tredje verste bortelaget i 2. Bundesliga forrige sesong. Og de fem siste bortekampene har de tapt.

Men de spilte 2-2 mot Celta Vigo i juli måneds eneste treningskamp og virker å være forberedte og offensive.

Mesteparten av presset er på hjemmelaget, som har mye skuffelse de må snu. Nürnberg kommer som store underdoger, men har mer kvalitet enn de viste forrige sesong.

Vi tror gjestene tar første stikk denne sesongen og spiller B til smålekre 2,80 i odds.

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør