Det blir garantert mye å juble for for de tyske spillerne i kveldens kamp mot Gibraltar.
Det blir garantert mye å juble for for de tyske spillerne i kveldens kamp mot Gibraltar. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Tidenes badeseier for Tyskland

Vi blir ikke overrasket dersom Tyskland scorer tosifret antall mål mot Gibraltar.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips: 
Barnsley er på vei opp
Tippetips:
   Storfavoritter garderes
V64 Bergsøker:  Spennende spillomgang
V65 Biri:
  Kvikstads tøffe dame moser alt
V75 Jarlsberg: Fest med Soho og Silje
V5 Jarlsberg lørdag:
Siljer jakter 26. strake

Det spilles flere viktige EM-kvalifiseringskamper i dag, men vi kan også bryne oss på fotballkamper fra England og diverse andre europeiske land på oddsmenyen.

Ikke glem at det også er tippekupong i kveld (les vårt tips her), og i Eurojackpot er det mulig å vinne ufattelige 280 millioner kroner.

Lenker:
Oddsprogrammet

Tippekupongen

Eurojackpot

Dagens dobbel

Tyskland – Gilbraltar (0-8) H
Romania – Nord-Irland H


Tyskland – Gibraltar (0-8) H 1,85
VM-mester Tyskland har slitt uventet mye innledningsvis i EM-kvalifiseringen og står med kun fire poeng etter møtene med Skottland, Polen og Irland. Ligger dermed helt nede på fjerdeplass etter tre runder – med negativ målforskjell (!).

Gibraltar har ikke mer enn snaut 29.000 innbyggere, og landets landslag har historisk sett kun spilt kamper mot andre små øynasjoner. I fjor ble imidlertid landet tatt opp som medlem av UEFA. Og nå deltar Gibraltar i EM-kvalifiseringen for første gang.

Landslaget fikk noen oppsiktsvekkende gode resultater mot Slovakia, Malta og Estland i treningskamper etter at de fikk UEFA-status, men i EM-kvaliken kunne man raskt konstatere at dette trolig er Europas svakeste landslag.

I åpningskampen ble det 0-7-tap for Polen på hjemmebane, mens Irland vant med samme sifre i Dublin. I den siste kampen ble det 0-3 hjemme mot et Georgia som ikke akkurat har for vane å bøtte inn mål på bortebane.

Den dårlige starten på kvalifiseringen har ført til at Tyskland faktisk må tenke litt på målforskjellen i tilfelle man skulle ende likt med et annet lag når poengene skal telles opp. Det finnes ingen bedre måte å skaffe seg god målforskjell på enn mot Gibraltar, og vi blir ikke overrasket om dette ender tosifret.

Joachim Löw er selvsagt fullstendig klar over at målforskjellen kan bli viktig i denne gruppen, og landslagssjefen har varslet at det blir mange offensive spillere på banen i kveld.

- Vi trenger ikke fire forsvarere. Vi trenger spillere som kan bidra offensivt, sa han til pressen tidligere i uken.

Marco Reus, Julian Draxler og kaptein Bastian Schweinsteiger er ute med skader. Det er klart at Sami Khedira og Lukas Podolski spiller fra start. Noen debutanter kan få sjansen i løpet av kampen.

Dette handikapspillet går inn dersom Tyskland vinner med ni mål eller mer.

Romania - Nord-Irland H 1,52
Flott start på kvalifiseringen for Romania, som står med sju poeng etter å ha slått Hellas og Finland på bortebane og spilt uavgjort mot Ungarn. Ligger dermed m på andreplass, tre poeng over Finland og Ungarn.

Kaptein Ciprian Marica, Watford-midtstopperen Gabriel Tamas og Steaua-spissen Raul Rusescu er ute med skader.

Nord-Irland har imponert enda mer enn Romania i de tre første kampene og står med full pott etter bortekampene mot Hellas og Ungarn og hjemmekampen mot Færøyene. Full pott og 6-1 i målforskjell gjør at nordirene innehar førsteplassen i gruppen.

Kaptein Steven Davis har trukket seg fra troppen etter å ha skadet seg i Southamptons kamp mot Leicester. Det svekker midtbanen kraftig og er dårlig nytt for landslagssjef Michael O'Neill.

Fra før er den offensive kraften Jamie Ward, Liverpool-eide Ryan McLaughlin, og Premier League-trioen Jonny Evans, Shane Ferguson og Alex Bruce ute. Brighton-forsvareren Aaron Hughes betegnes som tvilsom.

Med så mange skader på sentrale spillere, er det mest gråstein igjen i den nordirske troppen. Romania er regnet som det beste laget i gruppen og blir vår favoritt her.

Samlet odds for dobbelen: 2,81

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør