Viktige Ted Brithén mangler for HV71 i kveld.
Viktige Ted Brithén mangler for HV71 i kveld. Foto: Instagram

Tidenes marerittuke for HV71

Tre tap, 3-18 i målforskjell og fravær på sentrale spillere er fasiten før ukens fjerde kamp.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips:
  Ny fiasko for Liverpool?
Oddstips:
  Dette er dagens beste spill
Dagens langskudd:  Assistkongen som også scorer mål
Fullklaff:
Vant 661.000 kr på Nettavisen
V75:  To bankere i millionjakten

Premier League glimrer med sitt fravær på oddsprogrammet denne lørdagen, men til gjengjeld er det FA-cup og full runde i alle de store ligaene i Europa.

Vi kan også spille på verdenscupen i skiskyting fra Holmenkollen og verdenscup i langrenn fra Östersund.

Her finner du langoddsprogrammet for desktop.

Her finner du langoddsprogrammet for mobil.

     

Dagens dobbel

     
        Växjö - HV71          H    
     
        Malaga - Espanyol          H    
 


Växjö – HV71 1,60

Växjö er det store formlaget i ligaen og står med seier i seks av de siste sju matchene. Det eneste tapet kom mot nesten like formsterke Örebro, og i den kampen fikk Växjö også med seg et poeng ettersom avgjørelsen kom i overtiden.

Har klatret til tredjeplass på tabellen.

Laget har hatt en del skader denne sesongen, men trener Sam Hallam melder om at fraværssituasjonen for tiden er ganske god.

Inneværende uke har vært en eneste lang nedtur for HV71. Mandag og tirsdag ble det tap med til sammen 9-1 i dobbeltkampen mot Frölunda, og laget var ikke i nærheten av poeng verken på hjemme- eller bortebane.

Den virkelig store nedturen kom imidlertid først i torsdagens bortematch mot Örebro. Laget har fått kaptein Ted Brithén på skadelisten, mens Riley Holzapfel er blitt suspendert i to kamper grunnet stygt spill.

Uten disse tungvekterne fremstod HV71 som et juniorlag, og Örebro stoppet ikke herjingene før det stod 9-2 på lystavla. Nebbet på HV71-spilleren sank lavere og lavere for hvert baklengsmål, og var ved kampslutt på navlenivå.

Laget har falt ned til femteplass i løpet av uken og kan fort være på sjetteplass etter kveldens runde.

Til kveldens match er Holzapfel fortsatt suspendert, og Brithén blir ikke klar. I tillegg er Christoffer Törngren, Axel Eidstedt og Simon Karlsson ute med skader.

Växjö har vunnet tre av fire innbyrdes møter denne sesongen – alle etter ordinær tid. 16. januar ble det borteseier med flotte 7-3. Det var mange slitne HV71-bein (og –hoder) torsdag etter tre kamper på fire dager, og vi tviler på at spillerne er blitt så mye piggere i løpet av de to siste døgnene.

Det er mange faktorer som taler for hjemmeseier i dette fullsatte smålandsderbyet.

Kampstart: kl 18.30.

Malaga – Espanyol H 1,95
Malaga spilte meget solid i 1-0-seieren over formsterke Valencia forrige hjemmekamp, og det var derfor overraskende å se laget gå på et 1-4-tap borte mot Levante runden etter.

Ligger på sjuendeplass og har bare sluppet enn sju mål på elleve hjemmekamper så langt i sesongen.

Forsvareren Sergio Sanchez er ute med skade. Liverpool-eide Luis Alberto og kantspilleren Juanpi er også utaktuelle. Duda og Sergi Darder er tilgjengelige.

Espanyol var i aksjon i semifinalen i Copa del Rey så sent som onsdag. Fikk et fint utgangspunkt før returkampen mot Athletic Bilbao med 1-1. Skulle det gå veien i hjemmekampen, er det trolig duket for drømmefinale mot byrival Barcelona.

Har tapt de to siste seriekampene og ligger på åttendeplass, sju poeng bak dagens motstander. Er ligaens svakeste bortelag (1-2-7 og 10-23 i målforskjell).

Jose Canas er eneste skadebekymring hos bortelaget.

Hvis Malaga kommer opp på et nivå som er i nærheten av det laget presterte mot Valencia, bør det være gode muligheter for hjemmeseier. Bortesvake Espanyol stilte med sitt beste mannskap onsdag og kan ha slitne i kveld.

Kampstart: kl. 22.00.

Samlet odds for dobbelen: 3,12.

Mest lest