Anthony Le Tallec fikk aldri den karrieren han var spådd, men 30-åringen har vært en av Ligue 2s beste angrepsspillere denne sesongen og står oppført med 13 seriemål.
Anthony Le Tallec fikk aldri den karrieren han var spådd, men 30-åringen har vært en av Ligue 2s beste angrepsspillere denne sesongen og står oppført med 13 seriemål. Foto: FRANCOIS LO PRESTI / Afp / NTB scanpix

Tidligere Liverpool-spiller i superform

Anthony Le Tallec er i ferd med å skyte Valenciennes til fornyet kontrakt i Ligue 2.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Langskudd: 
Mjøndalen kan sjokkere igjen
V75 Jarlsberg lørdag:Millionjackpot med Høitomt
V5 Jarlsberg lørdag:En kongebanker
V65 Biri:  Ny fredagsfest med Bo?
V64 Romme: Silje feier svenskene av banen
V4/V5 Klampenborg lørdag: Jacob fikser cashen
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten

Fredagens oddsprogram består blant annet av tippeligaoppgjøret mellom Mjøndalen og Molde, fotball fra diverse europeiske ligaer og en kamp i NHL-sluttspillet.

Valenciennes – GFC Ajaccio 1,90
Det var knyttet store forventninger til Anthony Le Tallec og fetteren hans Florent Sinama Pongolle da duoen ble hentet til Liverpool av Gerard Houllier som tenåringer i 2001. Talentet var utvilsomt stort hos begge, men ingen av dem klarte å slå skikkelig igjennom i Premier League.

Sinama Pongolle spiller for tiden i sveitsiske Lausanne, mens Le Tallec holder til i den nedrykkstruede Ligue 2-klubben Valenciennes.

Der gjør 30-åringen det svært bra om dagen, og på de siste 15 kampene har angriperen satt inn 10 mål. Tre av dem har kommet i de to siste kampene. Forrige runde sikret Le Tallec et viktig poeng i bortekampen mot Sochaux, og før årets siste kamp ligger Valenciennes to poeng foran Orleans på øverste nedrykksplass.

Ettersom Valenciennes har seks mål bedre målforskjell enn rivalen, vil ett poeng i kveld trolig holde til fornyet kontrakt.

Midtbanespillerne Abdoul Kabore (karantene) og Opa Nguette (skadet) er ute for hjemmelaget.

Gazelec Ajaccio rykket opp til Ligue 2 forrige sesong, og laget har et budsjett som er langt lavere enn de fleste andre klubbene i ligaen. Derfor er det ikke annet enn imponerende at korsikanerne er klar for sin første sesong noensinne i Ligue 1.

Opprykket ble sikret gjennom en noe heldig 3-2-seier over Chamois forrige runde, men sesongen sett under ett er det helt fortjent med sølvmedalje og en sluttplassering foran langt mer kjente lag som Angers, Nancy, Dion, Brest, Le Havre og Auxerre.

Gazelec har alltid vært lillebroren i Ajaccio, og rivalen AC Ajaccio rykket ned fra Ligue 1 forrige sesong. AC ligger nå på plassen under Valenciennes, og det skiller bare ett poeng ned til Orleans. Kommer Gazelec til å anstrenge seg for å redde storebror AC fra nedrykk?

De faste forsvarsspillerne Jeremie Brechet og Yohan Andreu,er ute med skader for bortelaget.

Det er først og fremst på hjemmebane Gazelec har lagt grunnlaget for opprykket, for på fremmed gress er det blitt moderate 5-7-6 og 19-20 i målforskjell. Valenciennes har alt å kjempe for, og vi setter pengene på H i denne kampen.

Objektet kan ikke spilles om singel, og vi kombinerer med en annen kamp fra Ligue 2.

Clermont – Brest H 2,35
Clermont kjempet i nedrykksstriden stort sett hele første del av sesongen. Vårformen har imildertid vært såpass god at plassen i Ligue 2 for lengst er sikret.

Det er riktignok blitt tap i de to siste kampene, men før det spilte laget sju kamper uten tap (5-2-0). Hjemme på Stade Gabriel Montpied er det blitt brukbare 7-8-3 og 25-19 i målforskjell.

Den faste forsvareren Hugo Konongo er ute med sykdom, og toppscorer Idriss Saadi har vært skadet siden januar.

Brest er en av de største og mest ressurssterke klubbene i ligaen, og laget hentet inn flere kjente navn i januar i et forsøk på å sikre opprykk.

Laget har imidlertid sviktet i vårsesongen, og før siste serierunde skiller det fire poeng opp til Angers på opprykk. Dermed blir det en ny sesong i Ligue 2 for klubben som spilte på øverste nivå i perioden 2010-2013.

Det er spesielt to ting som har gjort at Brest ikke klarte opprykk i år. For det første scorer man mindre enn de andre topplagene, og for det andre har laget vært en katastrofe på bortebane. På 18 forsøkt er det bare blitt tre trepoengere, og fasiten for de siste sju bortekampene er 0-3-4.

Den faste midtstopperen Ismael Traore er ute med karantene for Brest, mens angriperen Gaetan Laborde og førstekeeper Alexis Thebaux er skadet. Reservekeeper Joan Hartock har ikke spilt mange førstelagskamper i sitt liv, og det er ingen tvil om at bortelaget er svekket defensivt når også Traore er ute.

Brest-spillerne er garantert skuffet over at opprykket glapp, og det spørs hvor motiverte de er i kveldens kamp. For Clermont vil hjemmeseier over en storklubb som Brest være en flott avslutning på en god vårsesong.

Samlet odds for dobbelen: 4,47.

Kampstart: 20.30.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør