Gjermund Åsen (til venstre) har vært en viktig spiller for Tromsø denne sesongen.
Gjermund Åsen (til venstre) har vært en viktig spiller for Tromsø denne sesongen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

TIL får trøbbel uten Åsen

Viktige Gjermund Åsen står over cupkampen mot VIF. TIL har tapt tre av de fire siste kampene hvor han ikke har spilt.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips HUB: Ingen walkover for Russland i åpningskampen
Oddsdobbel: Lite tyder på at Russland-Saudi Arabia blir målrikt
Oddssingel NM-cup:
TIL får trøbbel uten Åsen
VM-quiz:
Hvor mye kan du om Saudi Arabia?
VM i fotball:
Slik ender VM
Overgangsvinduet:
Sjekk siste nytt
V64 Jägersro galopp: Gedigen jackpotomgang med 2 mill ekstra
V65 Klosterskogen:
Kolle innfrir med storfavoritten
V4 Romme:
Hete objekter til lunsj
V5 Sørlandet:
Lerum jakter ny suksess i sør
V75 lørdag:
Drømmelørdag med doble V75-omganger

I dag starter fotball-VM og vi kan glede oss en til hel måned med fotballfest i Russland. Totalt skal det spilles 64 kamper før vinneren kåres i finalen søndag 15. juli. Det er 32 lag og åtte grupper som skal kjempe om tittelen og de fleste eksperter holder Brasil og Tyskland som de største favorittene. Her hjemme er det også litt action i dag, da de to siste kampene i 4. runde av cupen spilles.

Tromsø - Vålerenga 2,25 - 3,30 - 2,75 B (spillestopp kl 17.55)

Norsk cup, 4. runde. Tromsø imponerte med å slå Rosenborg 2–1 hjemme mandag. Trønderne er ikke det eneste laget som vil få problemer på Alfheim denne sesongen.

Klikk her for å levere dette spillet

Årets sesong startet riktignok svakt, men nå har tromsøværingene våknet for alvor. De har tre seire på de fire siste kampene, og har klatret opp på øvre halvdel av tabellen. Simo Valakari fått laget til å spille god fotball, og jeg tror Gutan kan kjempe i toppen om de begynner å ta mer poeng på bortebane.

Har du abonnement på NA+, kan du strømme begge kveldens cupkamper (Strømsgodset - Ranheim og Tromsø - Vålerenga). Har du ikke abonnement, får du tilgang til NA+ her. Kun kr 1 første måned

For Tromsø er et meget sterkt hjemmelag. Statistikken viser at Gutan faktisk er det beste hjemmelaget i eliteserien så langt sammen med nyopprykkede Ranheim. TIL står med 5-1-1 og 17–5 i målforskjell.

Den statistikken burde skremme vettet av enhver motstander som setter seg på flyet nordover, men Gjermund Åsen er meldt skadet, det svekker hjemmelaget i cupkampen mot VIF, tror jeg.

Det kommer tydelig frem om man kikker på poengfangsten med og uten Åsen på banen.

Åsen var tilbake i startoppstillingen i mandagens 2-1-triumf mot Rosenborg. Når Vålerenga kommer til Alfheim for å få revansj etter tapet i eliteserien nylig, vil trønderen mangle for TIL. Det kan bli skjebnesvangert. Iallfall om man ser litt på statistikken med og uten Åsen på banen.
Mot Kristiansund måtte 27-åringen kaste inn håndkleet grunnet en hamstringskade etter et kvarter. Den kampen endte 0–0. Åsen var ute i tre kamper etterpå. Det endte med to tap og én seier, men han var tilbake mot Vålerenga. I den kampen kjørte Gutan over Oslo-laget og vant 3–0. Åsen måtte imidlertid stå over kampen mot Haugesund, og den kampen tapte TIL.

Jeg tror TIL får trøbbel igjen uten Åsen.

Vålerenga spilte en bra kamp mot Brann på bortebane søndag. De klarte å holde serielederen til 0–0 i Bergen, og det er ikke tilfeldig. Ronny Deila har fått orden på det defensive hos Oslo-klubben de siste ukene. VIF har nå holdt nullen i fire av de fem siste kampene.

Deilas menn er også det fjerde beste bortelagene i eliteserien. Bortestatistikken viser 3-2-2.

Kun én av de ni siste seriekampene er nå tapt. Dermed har Oslo-laget klatret opp til sjetteplass på tabellen, fire poeng bak Ranheim på annenplass.

TIL banket VIF hele 3–0 i serien tidligere denne sesongen, men i den kampen spilte Gjermund Åsen. Det gjør han ikke i dag.

Med tanke på at VIF har skjerpet seg bakover, og TIL mangler lagets kanskje viktigste spiller, så tror jeg kampen på Alfheim blir en jevn affære. TIL vil sannsynligvis styre kampen, mens hovedstadslaget ligger kompakt defensivt. Jeg tror VIF kan komme til å kontre inn ett mål eller to på Gutan. Derfor går jeg for borteseier i denne matchen. 2,75 i odds er ok. Innsatsen blir 100 kroner.

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør