Tiril Eckhoff har etablert seg i verdenstoppen og er på jakt etter sprintseier i Hochfilzen fredag formiddag.
Tiril Eckhoff har etablert seg i verdenstoppen og er på jakt etter sprintseier i Hochfilzen fredag formiddag. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Tiril jager ny seier

Tiril Eckhoff viste storform forrige helg. I dag er hun en av favorittene på sprinten i Østerrike.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens langskudd:
  Har fire mann ute med karantene
Oddstips:
Må vinne for å henge med
V4/V65 Solvalla:
  Goop har bankeren
V65 Biri: 
Vi spiller bankerfritt
V64 Bergsåker:
Norges beste senker svenskene 

Vi har en ny fantastisk sportshelg foran oss og det vrimler av gode spilleobjekter på Langoddsen. Det spilles fotball i alle de store ligaene, og det er massevis av herlig vintersport gjennom hele helgen.

Skiskytterne har forflyttet seg fra Østersund til Hochfilzen, og allerede i dag er det sprint for både menn og kvinner. Vi har funnet en dobbel for jentene og merk at spillestopp er allerede kl 11.25.

Dagens dobbel

Tiril Eckhoff – Dorothea Wierer H
Valj Semerenko – Franziska Hildebrand H


Tiril Eckhoff - Dorotea Wierer 1,60 - 1,95
H
Vi ante det litt under Vinter-OL i Sotsji og etter verdenscupåpningen i Østersund, ble det bekreftet. Tiril Eckhoff er allerede i ypperste verdenesliten i skiksyting. Tiril gjorde et bra løp på 20-kilometeren forrige onsdag i Østersund og ble nummer 7 etter tre tilleggsminutter.

På sprinten sist lørdag gikk Tiril et kanonløp og tok sin første verdenscupseier. Hun gikk da først ut i sporet på søndagens jaktstart, men hadde ingen god dag på standplass den dagen og endte på 7. plass.

Italienske Dorotea Wierer slo Tiril i begge rennene under den nasjonale sesongåpningen på Sjusjøen for en måned siden. Men under rennene i Østersund hadde Tiril snudd det hegemoniet kraftig i egen favør.

Til tross for feilfri skyting på sprinten sist lørdag, endte Wierer 9,4 sekunder bak Tiril i mål (Tiril hadde en bom). Nå hadde Wierer riktignok vært litt plaget med sykdom i forkant av Østersunds-løpene, men slik det ser ut nå vinner Tiril over Dorothea selv med en bom mer på standplass. (Tiril gikk også vesentlig fortere i sporet enn Wierer på søndagens jaktstart).

Vi lar oss friste av 1,60 i odds på Tiril i denne duellen, men kombinerer med en annen duell for å få litt mer futt i oddsen.

Valj Semerenko - Franziska Hildebrand 1,60 - 1,95H
Hviterussiske Valj Semerenko er kanskje den mest stabile skiskytteren av alle blant jentene. Sist helg hadde hun plasseringene 6, 3, 2 på de tre rennene som ble avviklet. Hun har kanskje ikke den største toppfarten i sporet, men har blitt bedre også der.

Tyske Franziska Hildebrand hadde en brukbar helg i Østersund og plasseringene 6, 9 og 10 på de tre øvelsene. Hun var dog klart slått av Semerenko på alle øvelsene, og selv om hun kanskje hatt litt større kapasitet i sporet, er hun betydelig mer ustabil på standplass enn Semerenko.

Også Semerenko betales med 1,60 for duellseier og dette er en duell vi tror sterkt på. Kanskje det til og med er et bedre spill enn Eckhoff.

Uansett så spiller vi en dobbel med duellseire til Eckhoff og Semerenko og får en dobbelodds til 2,56.


Mest lest