Lille GFCO Ajaccio, her reprsentert ved Louis Poggi, kan rykke opp to sesonger på rad.
Lille GFCO Ajaccio, her reprsentert ved Louis Poggi, kan rykke opp to sesonger på rad. Foto: Pascal Pochard-casabianca (Afp)

To opprykk og rett til Ligue 1

Gazalec Ajaccio er i ferd med å gjøre en fotballbragd av dimensjoner.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel 1: 
Ingen fest for Liverpool
V65 Momarken:  Jackpot med Herman og Sidsel
V64 Jägersro:  Vi skal til lukene
V5 Bergen:  Jerven er ustoppelig

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, Championship, Ligue 1, Serie A, La Liga og tysk cup.

I denne tipssaken lanserer vi en fransk dobbel.

GFCO Ajaccio - Tours H 1,65
Dersom du før sesongstart hadde satt penger på at den lille og nyopprykkede klubben Gazalec
Ajaccio skulle klare et nytt opprykk i 2015, ville du hatt mulighet til å bli en holden person.

Gazalec har nemlig blitt bedre og bedre utover sesongen og har stø kurs mot sin første sesong i Ligue 1. Laget ligger på annenplass med fem runder igjen, og det skiller seks poeng ned til Brest på fjerdeplass.

Formen er det ingenting å si på. Etter 2-0-seieren borte mot Laval fredag forrige uke, har laget 4-2-0 og 9-1 i målforskjell på de siste seks kampene.

Gazalec er ligaen beste hjemmelaget (12-3-2) og har ikke tapt på Stade Ange Casanova siden møtet med serieleder Troyes 29. august. Til tross for at korsikanerne er et typisk hjemmelag, er formen så god at det er blitt seier også i de to siste bortekampene.

Den offensive spilleren Gregory Pujol og forsvareren Yohan Andreu er eneste fravær til kveldens kamp.

Tours er også et av formlagene i Ligue 2 og står med 3-1-0 på de siste fire kampene. Den gode poengfangsten har ført laget opp på 15. plass, og det skiller tre poeng ned til Orleans på den øverste nedrykksplassen. Men ettersom Nimes høyst sannsynlig mister plassen sin grunnet kampfiksing, er Tours i praksis sikret en ny sesong på Frankrikes nest øverste nivå.

Tours er ligaens tredje svakeste bortelatg og har tapt 11 av 16 kamper på fremmed gress.

Alassane Toure soner karantene. To av hans kolleger i forsvar er ute med skade, noe de har vært en god stund nå.

Gazalec kan ta et meget langt steg mot opprykk i kveld, mens Tours kan ta det litt piano etter en fin periode som trolig ender med fornyet kontrakt selv om Nimes likevel skulle beholde plassen. Vi tror klart mest på hjemmeseier her.

Le Havre – Nimes H 1,62
Med sju poeng på de siste tre kampene har Le Havre plutselig fått et ørlite håp om opprykk til Ligue 1. Normandie-laget ligger på niendeplass med 47 poeng og har seks poeng opp til Angers på tredjeplass når det gjenstår fem serierunder.

Angers møter serieleder Troyes på bortebane i kveld, og det er ikke umulig at avstanden opp er seks poeng for Le Havre når den 34 runden er ferdigspilt.

Borteseieren over Sochaux fredag kostet ganske dyrt. Førstekeeper Abdoulaye Diallo, kaptein Maxime Le Marchand og angriperen Joseph Mendes måtte alle ut med skader i løpet av kampen, og ingen av dem blir klare til kveldens oppgjør. Backen Jerome Mombris er tilbake etter karantene og går trolig rett inn på laget.

Nimes var ikke helt ute av opprykkskampen for noen runder siden, men en alvorlig kampfiksingssak fra 2014 har satt dystrere og dystrere preg på laget. Klubben er blitt straffet med nedrykk, og det er lite trolig at man får gjennomslag for en anke som skal behandles, 7. mai.

Nimes kunne ha reddet plassen hvis laget hadde endt på en av de tre opprykksplassene, men den muligheten er i praksis stengt etter fire tap på rad.

Til kveldens kamp mangler seks spillere. Ingen av dem er nøkkelspillere, men fire-fem har spilt godt med kamper denne sesongen.

La Havre er kraftig forbedret etter at Thierry Goudet tok over trenerjobben i vinterpausen, og laget hadde ligger på opprykksplass dersom man hadde hatt like gode resultater hele sesongen som under ham. Et opprykk er ikke helt utenfor rekkevidde, men da må det bli tre poeng mot et Nimes som ser ut til å ha gitt helt opp grunnet kampfiksingsaken.

Samlet odds for dobbelen: 2,67.

Kampstart: 20.30.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus