To tetvinnende 4`ere i V65?

Vi sparer bankerne tilslutt, og tror feilfrie utgaver av Lingo og Megaman Neo tar seg av de to siste avdelingene på Bjerke i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for Nettavisens V65-forslag

4 Megaman Neo er en meget kapabel 5-åring som har stoff i seg til å etablere seg i den hjemlige eliten. Hesten til landets ledende trener Trond Anderssen har imidlertid slitt med helsa i hele sin karriere. Selvom den toppstammede Super Arnie-sønnen tjente godt over millionen som 3- og 4-åring ble det altfor ofte galopp i de virkelig pengestinne oppgjørene. Den svenskfødte helbroren til Prix D`Amerique-vinneren Gigant Neo (som kjørte inn 20 millioner) bør ha mye å hente dersom han får holde seg frisk.
I de to siste startene har den nylig avlsgodkjente hingsten imponert og sett finere ut enn noensinne - begge i V75-sammenheng. Først til helenkel tetseier på Bjerke, mens Kolle-traveren sist måtte trave utvendig for gode Maid For Tag. Likevel var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne. I kveld har Megaman vært heldig i sportrekningen, og alt tyder på at storfavoritten overtar teten tidlig - isåfall ser vi ingen som kan nekte ham seieren om travet fungerer. Det er sjelden kuskene bankertipper seg selv , men Lars Anvar Kolle gjør faktisk det denne gang.

Tet og slutt
Kolles Jarlsbergkollega Vidar Hop er også blant landets desiderte kuskeelite, og i V65-5 er han på tetjakt med 4 Lingo. Vi har god tro på at Sugarcane Volo-vallaken inntar føringen direkte, og derfra skal det dreie seg om en meget solid sjanse. Den kapable 7-åringen vant helenkelt et V65-løp fra tet i midten av august - vi tror på dacapo i kveld. Det knepne førstevalget viste nemlig at formen er inntakt i sin siste start, og storløpskusken vet å forvalte sjansene på beste måte.

Ebbe tukter storfavoritten?
Ja, selvom 7 Ovidus De Retz er en meget sterk og god traver tror vi han får problemer med å plukke ned 5 Ebbes Igor L.J. i den andre avdelingen. Det er nemlig veldig stor kapasitet i 5-åringen, og feilfritt tror vi absolutt Søvik-traveren kan holde unna om han skulle komme seg foran. Markert på bare 20% av bongene ser vi klar verdi i å streke for begge.

I V65-4 møtes kaldblodseliten og vi er langtfra sikre på at årets NM-vinner Bokli Eld kan forsvare sitt store favorittstempel. Med unntak av Mørtvedt Jerkeld er det nemlig ikke mange av dagens elitetraverne som kan gjøre grovjobben selv, og vi tror ikke Bokli Eld blir sluppet til tet på denne sprinten. Vi ser vi fem hester med vinnersjanse - deriblant en speedkule som foreløpig bare er streket på 5% av bongene. Les hvordan vi analyserer løpet her.

Siden vi bare har brukt ti rekker på fire avdelinger har vi mye krutt igjen til de to resterende løpene. Både første og tredje avdeling er svært åpne kaldblodsoppgjør med hester på tre distanser der vi ikke tør avskrive mange. I V65-3 tar vi sogar med alle de elleve startende 4-åringene, mens vi i det innledende hoppeløpet kun dropper tre hester - noe som betyr at vi har med flere potensielle "bongrenskere".

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 440 og 1100 kroner

Kjøp en bong og følg spenningen på Nrk2 kl. 19.30 - 20.00 i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør