Foto: Instagram

Topplagene viser hvem som er best

Skellefteå og Växjö er de to største gullkandidatene i SHL. I dag spiller vi begge i en dobbel.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips: 
Everton tenker bare på United
Langskudd:
  Spennende spill i Europa League
V5 Bjerke: 
Vrien lunsjomgang
V4 Jägersro:
  Frekk banker skal gi cash

Vi varslet om et fantastisk spennende langsoddsprogram i går, og kvelden ble etter hvert også en fest for tipsene våre. Langskuddet (Basel-seier over Liverpool) til 3,40 i odds og to av fire ordinære tips (Malmö til 3,45 og Atletico til 2,05) gikk alle inn og sørget for et fint overskudd.

I tillegg ble det treff på de sju første kampene på både det lille og det store tippeforslaget, så det blir en spennende torsdagskveld for alle som fulgte tippetipsene våre.

Så langt i 2014 har undertegnedes 209 ordinære oddstips gitt en tilbakebetaling på 102,8 prosent.

Torsdag er det Europa League og Get-ligaen som dominerer langoddsprogrammet.

Dagens dobbel

Skellefteå - Färjestad H
Växjö - Örebro HSkellefteå - Färjestad H 1,65
Skellefteå har vært det klart beste laget i Sverige de to siste sesongene, men de to ganger doble mesterne mistet en rekke stjernespillere i sommer. Selv om mange spennende spillere er blitt hentet inn som erstattere, var det knyttet stor usikkerhet til hvor gode Skellefteå kom til å være denne sesongen.

Så langt har ikke laget virket nevneverdig plaget av de mange avgangene, og laget vil overta tabellteten dersom det skulle bli seier i kveld. Sesongens første tap i ordinær tid kom i bortemøtet med HV71 sist, da det ble 3-4 i en litt spesiell og emosjonell match der HV71 hedret klubblegenden Johan Davidsson.

Mikko Lehtonen er tilbake etter skade og spiller sin første SHL-match for sesongen i kveld. Troppen er ellers skadefri, men det er ikke sikkert nykommeren Rob Schremp blir klar for spill.

Färjestad har vært involvert i tre jevne matcher (alle avgjort på straffer) etter 2-6-sjokktapet hjemme mot Modo fjerde sist. Ligger nest sist på tabellen, men vil klatre flere plasser dersom man tar poeng i kveld.

Ludwig Byström står over med skade, og troppen er identisk med den som slo Frölunda sist.

Färjestad har slitt voldsomt mot Skellefteå de siste to sesongene. På 14 matcher er det bare blitt to seiere, begge på straffer.

Skellefteå er svært vanskelige å slå i Kraft Arena og har vunnet alle tre matcher på hjemmeis så langt. Vi tror klart mest på hjemmeseier og spiller H til 1,65.

Växjö - Örebro H 1,40
1,65 er litt for lavt til at vi kan anbefale det som et singelspill, og vi jekker opp oddsen med Växjö.

Laget fra Småland var tippet som en sterk utfordrer til gullet av ekspertene før seriestart og har innfridd forventningene ganske bra. Har i likhet med Skellefteå 13 poeng på seks matcher.

Slo Luleå 4-2 sist og tok en sterkt borteseier over Linköping runden før.

Örebro endte nest sist i SHL forrige sesong og innledet høsten svakt. Har imidlertid klatret til åttendeplass etter seier på straffer mot Djurgården og 2-0 over et Champions League-utmattet HV71 runden før (som vi varslet om i oddstipset den dagen). Begge matchene ble spilt hjemme.

Växjö har hatt et meget godt tak på Örebro de siste sesongene, og Tomi Kallio har scoret seks mål på de siste fem møtene.

Vi spiller H til 1,40 selv om oddsen er litt kjip.

Samlet odds for dobbelen: 2,31

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør