Jose Riga har lite å smile for. Belgieren har tapt samtlige kamper med Blackpool denne sesongen og kan når som helst bli sparket som manager.
Jose Riga har lite å smile for. Belgieren har tapt samtlige kamper med Blackpool denne sesongen og kan når som helst bli sparket som manager. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

Tragisk komikveld med Blackpool

Det er vanskelig å vite om man skal le eller gråte av Blackpool etter de siste dagenes avsløring.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips: 
Villa trives på Anfield
Oddstips:
  Crystal Palace i scoringsform
Dagens langskudd:
Brann kan overraske på Marienlyst
V75 Färjestad:
  100 mill og tidenes jackpot

Det ble en flott start på helgen for Sportspills oddstips med treff på både singelen (Lyon til 2,35 i odds) og dobbelen (Angers og Dijon til 3,15) fredag.

Landskamppausen er endelig over, og på lørdagens oddsmeny kan vi meske oss med spill fra alle de store ligaene.

Dagens dobbel

Blackpool - Wolverhampton B
Bournemouth - Rotherham H


Blackpool - Wolverhampton B 1,65
Blackpool-fansen hadde en frustrerende fjorårssesong, der det var mye rot både på og utenfor banen. Vårsesongen var en katastrofe, og laget berget så vidt plassen i Championship.

Majoriteten av klubbens spillere hadde kontrakter som gikk ut i sommer, og de aller fleste av dem var så lei av klubbens (les: styreformann Karl Oystons) manglende vilje til å investere i infrastruktur, støtteapparat og spillere at de forlot Blackpool da overgangsvinduet åpnet.

Jose Riga, som ble hentet inn som ny manager etter å ha reddet Charlton fra nedrykk, hadde på det verste kun seks spillere tilgjengelig i sommer. På morgenen før åpningskampen i Championship var det kun ni kampklare spillere i troppen. Iherdig papiraktivitet sørget imidlertid for at klubben klarte å stille lag, og oppgjøret endte med 0-2-tap.

Klubben hentet inn en rekke spillere i dagene rundt seriestart, men kvaliteten på troppen er varierende, og det tar tid å spille inn et helt nytt lag. Fasiten så langt er seks strake tap i serie og cup.

Situasjonene er ikke blitt bedre av utviklingen de siste dagene. Klubben unnlot i kjent stil å investere i spillere rundt deadline day, og noen dager senere kom det nyheter om at Riga var ferdig som manager.

Ryktene ble bekreftet da Burton Albion tidligere denne uken opplyste at Blackpool hadde fått tillatelse til å snakke med manager Gary Rowett. Han takket imidlertid nei, og Riga er fortsatt klubbens manager.

Riga må klare seg uten Jose Cubero, som ennå ikke har fått arbeidstillatelse. Midtbanekollega Jacob Melliser en av flere spillere som er ute med skader.

Wolverhampton har hatt en strålende sesongstart etter opprykket fra League One og står med 4-0-1 og tredjeplass. Spesielt defensivt har det gått bra, og det er bare blitt to baklengs – noe som er færrest i ligaen.

Laget virker godt sammensveiset, og spillerne jobber knallhardt for hverandre. Kenny Jackett har gjort en kjempejobb etter at han tok over en klubb i krise i mai 2013, og det var fullt fortjent at han nylig ble kåret til månedens manager i Championship.

Troppen er skadefri.

Wolverhampton hadde ingen problemer med å banke Blackburn 3-1 forrige runde og har muligheten til å overta tabellteten med seier i dag. Vi tviler på at den tidligere storklubben lar en slik sjanse gå fra seg.

Bournemouth hadde en flott opprykkssesong i fjor og endte på tiendeplass etter å ha imponert på hjemmebane på tampen av sesongen.

Har solgt spissen Lewis Grabban til Norwich, mens Dan Gosling (Newcastle), Junior Stanislas (Burnley) og Callum Wilson (Coventry) er hentet inn. Sistnevnte har allerede scoret fire mål og ser ut til å være en god erstatter for Grabban.

Laget har spilt solid fotball i samtlige kamper denne sesongen, men har ikke vært helt heldig med poengfangsten. Hadde fortjent bedre enn null poeng mot Forest og Blackburn og leverte en meget god kamp borte mot Norwich sist (1-1). Står med sju poeng etter å ha vunnet de to første kampene i serien.

Bournemouth - Rotherham H 1,57
Andrew Surman, som ble hentet fra Norwich på deadline day etter et vellykket låneopphold i klubben forrige sesong, er med i troppen. Shaun MacDonald kan være tilbake, men Elliott Ward er ute.

Rotherham er det eneste laget som har slått Wolverhampton, men det var på hjemmebane tidlig i sesongen, og laget kunne fort tapt poeng i det oppgjøret.

Skuffet voldsomt i 0-2-tapet for Brentford sist og står med seks poeng og 2-5 i målforskjell. Ingen andre lag i ligaen har scoret så få mål.

Hentet inn spissene Jonson Clarke-Harris og Luciano Becchio på deadline day, og skademessig ser det ok ut etter at Craig Morgan, Frazer Richardson, Paul Green og Ryan Hall har brukt landslagspausen til å rehabilitere seg.

Bournemouth er et fryktet hjemmelag og fortjener en trepoenger. Den tror vi kommer i dag.

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør