Foto: hesteguiden.com

Travfest i Tønsberg!

Vi står foran fem herlige travdager i den tradisjonsrike Jarlsberg-uken, hvor de sportslige godbitene står i kø, og det hele åpnes med en spennende V65-rebus!

Kommersielt

Klikk her for å se våre V65-forslag.

I kveld er det 3-åringene som er i fokus, og i tre av løpene innenfor V65-rammen skal 36 ungdommer slåss om fine penger i DNT`s Unghestserie. På torsdag er det lunsjtrav, mens de norskfødte 4-åringene braker sammen i Jarlsberg GP på fredag med hele 300.000 kroner til vinneren. På lørdag er det V75, hvor hoppeavdelingen av JGP er et av høydepunktene, med herlige Sweet Case som en favoritt til å kamme hjem den gjeveste sjekken, pålydende 150.000 kroner.

En rysare!
Ja, det hele avsluttes på søndag med selve rosinen i pølsen, i form av Ulf Thoresens Minneløp med flotte 600.000 kroner til vinneren, og for et løp det har blitt! Vi har vel knapt sett maken til 3-åringer her på berget, og de som ikke tar turen til Jarlsberg på søndag for å se 10 av Europas beste i årgangen i aksjon, går i hvert fall glipp av en virkelig godbit!

Waaler presenterer en ny årgangstopp!
Ja, det er helt utrolig hvordan Jan Kristian Waaler år etter år plukker frem den ene kanonen etter den andre, og i V65-5 i kveld får det spillende publikum se en ny stjerne i form av 6 Sizzling. 3-årshoppa er velsignet med gener som slår det meste, med Super Arnie som far, og toppstammede Cindy Prophet som mor.

Sistnevnte er etter Christine Prophet som har levert topptravere (avkommene har tjent mer en fem millioner kroner!) i fleng, og hun selv var finurlig nok en stjerne i nettopp dagens kusk, Vidar Hop`s regi, i starten på eksilbergenserens karriere. The Prophet-datteren endte opp med en rekord på 14.0, og mer enn en halv million kroner innkjørt på slutten av 80-tallet. Et av høydepunktene i karrieren var nok deltagelsen i Matchline Cup, som det het den gang (lille elitloppet) på Solvalla, og når Vidar Hop i samme perioden hadde stor suksess med Inter Nor H., bidro disse to sterkt til å gi en av dagens mest benyttede catchdrivere en flying start på karrieren på Østlandet.

Vel, nok om det, vi har blitt mektig imponert av Waaler-traveren, og triumfen på flotte 16.1 full vei, med en avslutningen på siste tusen ned mot 14.0 i den siste starten smakte det fugl av. Vi snakker her selvsagt om en urutinert 3-åring, men vi satser på å få se en feilfri utgave i kveld, og da er det i så fall ingen som rører vår banker for dagen.

Duell i innledningen?
Ja, vi har god tro på at vinneren er å finne på duoen 9 Viktorian og 11 Norheim Faksen i DNT`s unghestserie, hvor flotte 50.000 kroner venter vinneren. Førstnevnte kommer fra Øystein Tjomslands kvalitetsfylte stall, og den toppstammede Alm Viktor-sønnen har trolig en solid rekordforbedring inne. 3-åringen har vært totalt overlegen to ganger på rad, dog i relativt enkle omgivelser, men treneren bak den lovende krabaten vet å sette de i stand til denne typen løp!

Sistnevnte ser ut til å bli matchet med en meget fin hånd av trener Espen A. Schem, og etter det vi har sett av denne 3-åringen, mistenker vi at det muligens her kan være snakk om en av årgangstoppene etter hvert. I den siste starten var han en solid vinner på fine 30.8 full vei i Årjæng, etter en siste 500 på 30.0 Jærvsøfaks-sønnen har vist seg veldig kjapp i vei fra start, og fra et perfekt springspor fra 20 meter tillegg, tror vi på tidlig tetkjenning med relativt få hester på strek.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

To vidåpne
Seiersappetitten er ikke akkurat veldig fremtredende for kaldblodshestene som støter sammen i hhv V65-3 og den fjerde avdelingen, og bred gardering virker som en fornuftig løsning. I den tredje avdelingen er 6 Knell klart mest spennende på kryssene som en foreløpig 9-prosenter, og dersom den kapable Troll Kos-sønnen er tilbake i godt gammelt slag snakker vi fort om vinneren av løpet. 5-åringen kan umulig ha vært frisk i de siste startene før pausen, og vi har fortsatt friskt i minne den overlegne V75-triumfen før jul.

I V65-4 er 4 Espe Trym snakk om en naturlig favoritt, men vi tør ikke å stole helt på den tidligere svært så usikre Spang Best-sønnen. 6-åringen har dog stått for to feilfrie løp på rad, og dersom Knutsen-traveren fortsetter den stabile trenden er han hesten å slå fra spiss. To outsidere finner vi i form av 5 Minrapp (sjenert sist) og 9 Påls Frøkna (kan få det perfekte smygløpet), og begge bør vurderes tidlig fra optimale forutsetninger for deres del.

Litt vrient?
Ja, at 12 Taxdodger Joe skal være snakk om en klink vinner, fra denne utgangsposisjonen, på en kjapp sprint på dagens arena er vi neimen ikke sikre på. Comets Tail-sønnen har kommet strålende tilbake i regi Tor O. Halle etter langt skadeavbrekk, og triumfen i den siste starten var en ren joggetur. En naturlig utgang er det snakk om, men jammen skal 8-åringen gå en svett siste 700, fra køen for å rekke frem til seier.

4 Pluton Du Goutier var fryktelig pigg (utstyrt med helstengt hodelag) i den siste starten, og triumfen på fine 15.2 full vei ble til slutt av det enkle slaget. På tross av en litt kort distanse, skal Coktail Jet-sønnen strekes tidlig.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Emner for fremtiden
En rekke lovende ungdommer setter hverandre i stevne i V65-2, hvor vinneren kammer hjem 40.000 kroner i DNT`s unghestserie. Svært dyktige Per O. Midtfjeld har en rekke topptravere i sin varetekt, og i 2 Buvet har Østfoldingen trolig en ny stjerne på gang. Buvetier D`aunou-sønnen har stått for noen svette opphentinger etter tidlig galopp i de to siste startene, og i en feilfri utgave er Knut "Steinlager" Olaussens lovende krabat, hesten å stå i mot til slutt.

Ekspertforslag
Til V65-løpene på Jarlsberg har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 360, 720 og 1800 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Det største forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her , og dette oppsettet kan være et ypperlig alternativ til f. eks. et spleiselag på jobben!

I tillegg har vi satt opp et Dagens Dobbel-forslag på 100 kroner, og dette spillet kan du få kjøpt her .

Kjøp en bong og se V65-løpene fra Jarlsberg på NRK2 kl. 19.30-20.00 i kveld!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus