Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tromsø dagens klart beste spill

Fredag kveld havnet Tromsø på direkte nedrykkplass ettersom Sarpsborg tok tre poeng mot Brann. Lørdag er det kun tre poeng som gjelder.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Vi må teste West Bromwich
Tippetips lørdag: Ingen walkover for Rosenborg
V75 Bergen: Jakten på 16 millioner

V65 Drammen lørdag kveld: Herlig jackpot
Tippeligaen: Skade- og karanteneoversikt
Premier League: Skade- og karanteneoversikt

Etter en dørgende kjedelig landslagspause, ruller ligafotballen endelig for fullt igjen denne helgen. Det betyr topp internasjonal fotball på lørdagens langoddsprogram fra både England, Tyskland, Spania og Italia, men også en rekke svært interessante oppgjør her hjemme i både Tippeligaen, Adeccoligaen og Oddsenligaen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Tranmere - Leyton Orient H 3,30

Det er ingen nyhet at trepoengere gjør noe med fotballag. Etter fire strake tap, tok Tranmere skalpen til topplaget Bradford sist søndag og det attpåtil på bortebane. Normalt hjemmesterke Tranmere har ikke vunnet på hjemmebane hittil denne sesongen, når de i ettermiddag tar imot det ubeseirede topplaget Leyton Orient. Matematikken kan brukes til så mangt. Tranmere nærmer seg sin første hjemmeseier, og Leyton Orient nærmer seg sitt første tap. Ergo er det mange gode argumenter for å teste hjemmeseier her til flotte 3,30 i odds.

Milan - Udinese B 5,50
Mario Balotelli, Philip Mexes, Nigel De Jong og supertalentet El Shaarawy er noen av nøkkelspillerne som ikke er med for Milan i kveldens hjemmemøte mot Udinese. Milan har ikke imponert i seriestarten i Italia, og her er de satt til altfor store favoritter. Udinese står uten poeng på bortebane hittil og er ikke blant Italias beste bortelag. Men i kveld må de ha større sjanser enn det oddsen indikerer og 5,05 på at Antonio Di Natale og hans lagkamerater i Udinese tar med seg alle tre poengene i kveld, må testes.

Norsk Tipping

Dagens spill
Tromsø - Viking

Vi formoder at ikke bare Troms og Finnmark, men hele fotball-Norge ikke ønsker at Tromsø skal rykke ned til Adeccoligaen etter denne sesongen. Men det å miste Per Mathias-Høgmo har åpenbart vært mer enn merkbart, og all den tid Sarpsborg som ventet slo Brann hjemme i Sarpsborg fredag kveld, er Tromsø på direkte nedrykksplass når laget har fire seriekamper igjen å spille. Tre poeng i ettermiddag vil sende Gutan tilbake på kvalplassen. Men Tromsø har et et tøft program i de tre gjenstående. Tromsø som ikke har vunnet borte denne sesongen, skal både til Bergen og til Åråsen, og i tillegg møte gulljagende Strøsmgodset i nest siste serierunde her på Alfheim.

Viking på sin siden imponerer fortsatt ikke mange, men som Viking-trener Kjell Jonevret flere ganger har påpekt. Mange lag underpresterer jevnt og trutt i Tippeligaen, mens Viking er forholdsvis stabile. 4-5-1 på de ti siste seriekampen er en god dokumentasjon på akkurat det. Skuffet dog i lokaloppgjøret hjemme mot Sandnes Ulf sist helg og måtte nøye seg med 1-1. Holder likevel bronseplassen og har ett poeng ned til Haugesund på fjerdeplass og tre poeng ned til Aalesund på fjerdeplass.

Vi likte det vi så av Tromsø borte mot Molde for fjorten dager siden, selv om det ble 0-1 tap. Steinar Nilsen hadde åpenbart trykket på noen knapper i sin første kamp som treneransvarlig. TIL må unnvære Miika Koppinen i dag, siden han soner karantene. Viking på sin side må unnvære Yann-Erik de Lanlay og Håkon Skogseid som er ute med skader, mens André Danielsen soner karantene for gule kort.

I dag er vi nødt til å angripe Tromsø til flotte 2,05 i odds. Tar ikke frykten for mye å Gutan i ettermiddag, så er vi mer enn overbeviste om at Tromsø vinner og tar tre meget etterlengtede poeng. Viking harker og går, og imponerer ikke.

Tromsø er uten tvil dagens beste objekt og vi spiller 100 kroner på at håper fortsatt lever for Gutan etter lørdagens kamp.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 15.25)
Kamp 64 Tromsø - Viking 2,05 3,25 3,15
Klikk her forr å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus