Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Tror på seier med Tollefsen tilbake

Les vår svenske hockeyeksperts vurderinger av onsdagens SHL-matcher.

Kommersielt

Svenske «Hockey-Pelle» er Sportspills faste tipsekspert for kampene i Svenska hockeyligaen (tidligere Elitserien).

Växjö - Skellefteå (12. plass – 1. plass)
Topp mot bunn. Skellefteå er meget sterke og topper tabellen fortjent (og nokså forventet). Klarer å vinne matcher selv når spillet ikke sitter hundre prosent. Gikk seirende ut av den severdige derbystriden med Luleå sist. Så å si alle spillere var med på gårsdagens istrening, så vi kan forvente å se en normal lagoppstilling.

Växjö er bedre enn det tabellen viser, og jeg har en følelse av at laget snart rykker vekk fra jumboplassen. Åpnet litt slapt mot Leksand sist, men spilte seg opp etter hvert. Skademessig ser det fortsatt bra ut, og man kan mønstre det best tenkbare mannskapet.

Skellefteå kan fort få en reaksjon, og det er ikke umulig at denne oppgaven undervurderes noe. Til disse oddsbetingelsene lokker H til 2,95 mest.

Odds: 2,95 - 3,75 - 1,75

Färjestad - AIK (8. plass – 9. plass)
Det er smil å se oppe i Färjestad-leiren etter to kamper med forbedret innsats. Spilte lenge bra mot Skellefteå la seg bakpå for tidlig og ble straffet for det. Fulgte opp med en marginal, men fullt fortjent seier over 2-1 Modo sist. Har hatt skader i backrekken, men nå er i alle fall tøffingen Ole-Kristian Tollefsen tilbake.

AIK står med to strake seirer, men overbeviser ikke spillemessig. Hadde marginene på sin side i forrige bortematch mot Brynäs, der man ble reddet av keeper Daniel Larsson.

1,65 på H er ingen höydare, men dette er klar fordel Färjestad.

Odds: 1,65 - 3,75 - 3,25

Luleå - Leksand (3. plass – 7. plass)
Luleå er stabile defensivt. Har også begynt å få orden på spillet i angrepssonen, selv om det ikke gjorde utslag i målprotokollen mot Skellefteå sist. Spillemessig stod laget for en helt godkjent prestasjon. Nå venter en mer beskjeden oppgave. Alle spillere er tilgjengelige i kvelde.

Leksand varierer veldig. Hvis målvakten Oscar Alsenfelt bara har en ”ok” dag på jobben, får laget ofte problemer. Står nå overfor en av sesongens vanskeligste bortematcher.

Trolig hjemmeseier, men 1,40 i odds er ikke lokkende.

Odds: 1,40 - 4,20 - 4,45

HTML EMBED

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus