De tunisiske spillerne feirer scoring mot Kapp Verde i lagets første kamp i Afrikamesterskapet.
De tunisiske spillerne feirer scoring mot Kapp Verde i lagets første kamp i Afrikamesterskapet. Foto: Khaled Desouki (Afp)

Tunisia skal til sluttspillet

Men da bør det bli tre poeng i ettermiddag.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 2: 
Taper ikke tre på rad
Skiskyting: Simon gir Ole Einar kamp
V5 Bjerke: 
GV med turbo
V65 Bergen:
   Jackpotfest i kveld
V4 Mantorp:  
Spennende lunsj

Torsdagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra cupene i Spania, Italia og Frankrike, Afrikamesterskapet, Get-ligaen, SHL og NHL. I tillegg er det verdenscup i skiskyting fra Anterselva.

Dagens oddstips

Zambia - Tunisia B


Tunisia gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen til Afrikamesterskapet og vant en nokså vrien gruppe med nasjoner som Egypt og Senegal (4-2-0 på seks kamper). Derfor var 1-1-resultatet i åpningskampen mot Kapp Verde en liten skuffelse for en av mesterskapets favoritter.

Det er ventet at landslagssjef George Leekens starter med samme ellever som sist, noe som innebærer at den offensive midtbanespilleren Mohamed Ali Moncer, som scoret lagets mål mot Kapp Verde og gjorde en god figur i sin andre landskamp, får fornyet tillit.

Zambia imponerte heller ikke sin åpningskamp mot Den demokratiske republikken Kongo. Laget tok ledelsen på heldigvis allerede etter 62 sekunder, men ble etter hvert presset hardt av et DR. Kongo med spillere som kaptein Youssouf Mulumbu (West Bromwich) og Yannick Bolasie (Crystal Palace) på laget.

Bolasie utliknet i det 66. minutt, men Zambia klarte å  hale i land et viktig poeng.

Zambias dyktige midtbanespiller Nathan Sinkala, som var sentral da landet vant Afrikamesterskapet for første gang i historien i 2012, pådro seg en kneskade mot DR. Kongo og mister resten av mesterskapet.

Spissen Ronald Kampamba fikk en smell i samme kamp og er noe usikker til dagens oppgjør.

Tunisia har mest kvalitet i troppen, med spillere fra klubber som Monaco, Bordeaux, Montpellier, Ludogorets, Rangers og Zürich. Vi tror nordafrikanerne stikker av med alle tre poengene og sikrer seg et godt utgangspunkt for avansement til sluttspillet.

B spilles til 2,05 i odds.