Tarik Elyounoussi og Hoffenheim kan forverre Hamburg-krisen i dag.
Tarik Elyounoussi og Hoffenheim kan forverre Hamburg-krisen i dag. Foto: Patrik Stollarz (Afp)

Tysk-spansk dobbel skal gi oddspenger

Vi satser på to formsterke hjemmelag i dette tipset.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips: 
Bonuspotten på 7 mill skal ut
Oddstips: 
Charlton til flott odds
Dagens langskudd: 
Juventus kan gå på en smell
V75:  Hamre viser vei mot millionene
Nyhet:
  Abonner på Nettavisens andelslag

Det er full runde i alle de store fotballigaene denne lørdagen. I tillegg kan vi blant annet spille på VM i skiskyting og verdenscup i langrenn og hopp på oddsprogrammet.

I Tipping skal bonuspotten betales ut til alle med 12 rette i dag. Tolverpotten kommer til å bli fem til seks ganger så stor som normalt, og en eventuell alenevinner vil stikke av med sju millioner kroner.

Tippekupongen kan du levere her.

     

Dagens dobbel

     
        Hoffenheim - Hamburg          H    
     
        Rayo Vallecano - Granada          H    
 

Hoffenheim - Hamburg H 1,70
Hoffenheim gikk på en smell borte mot formsterke Schalke forrige runde, men har ellers gjort det bra på senvinteren. Det er blitt seier i de to siste hjemmekampene, og laget ligger på sjuendeplass med 33 poeng. 23 av disse er tatt på Rhein-Neckar-Arena.

Hjemmelaget må klare seg uten midtbanespillerne Sebastian Rudy og Primin Schwelger og spissen Adam Szalai.

Hamburg har tatt åtte poeng mindre enn dagens motstander og ligger helt nede på 15. plass. Det skiller bare to poeng ned til Paderborn på nedrykkskvalik, og tre til Freiburg på direkte nedrykk.

Produserte svært lite fremover på banen i hjemmekampen mot Dortmund sist, men klarte å hale i land 0-0. Har bare tatt to poeng på de siste fire kampene og er ligaens svakeste bortelag (2-3-7 og 6-21 i målforskjell).

Den faste midtbanespilleren Nicolai Muller (fire målgivende og ett mål) soner karantene i dag. I tillegg er Tottenham-eide Lewis Holtby (også han midtbane) og forsvareren Slobodan Rajkovic ute med skader. Spissen Pierre-Michel Lasogga har trøblet i det siste og betegnes som usikker.

Vi gir hjemmesterke Hoffenheim full tillit i denne kampen.

Rayo Vallecano - Granada H 1,85
Rayo kommer fra et stygt 1-6-tap for Barcelona, men har gjort det bra på hjemmebane den siste tiden. Seier over Levante og Villarreal har ført laget opp på 13. plass, og det skiller fem poeng ned til Almeria på nedrykk.

Forsvarsspilleren Tito soner karantene, mens førstekeeper Tono er skadet. Midtbanespilleren Raul Baena og stopperen Ze Castro returnerer fra suspensjon.

Granada var det beste laget hjemme mot Malaga sist og tok tre livsviktige poeng. Klubben ligger nest sist på tabellen, og det største problemet er mangelen på stabile målscorere. Det er blitt bare 17 mål så langt, og symptomatisk nok måtte det et selvmål til for å vinne 1-0 over Malaga.

Granada hadde bare tatt ett poeng på de fire foregående kampene, og på bortebane er statistikken bedrøvelige 1-4-8 så langt.

Forsvareren Diego Mainz er ute med skade, og midtbanespilleren Lass Bangoura er ikke berettiget for spill i denne kampen.

Granada har spilt uavgjort 10 ganger denne sesongen, og det er alltid en uavgjortfare når klubben møter lag fra nedre halvdel av tabellen. Rayo har imidlertid bare spilt uavgjort i 2 av 26 kamper, og vi satser på hjemmeseier her.

Samlet odds for dobbelen: 3,15.

Kampstart i Tyskland er kl. 15.30, i Spania 20.00.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør