Thomas Müller og Tyskland har vist at de kan avgjøre jevne kamper så langt.
Thomas Müller og Tyskland har vist at de kan avgjøre jevne kamper så langt. Foto: Joe Giddens (Pa Photos)

Tyskerne har mest kvalitet

Tyskland og Frankrike skal kjempe om å forsvare europeisk ære i semifinalene. Vi tror førstnevnte er best rustet til det.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
VM-langskudd:   Colombia må ikke undervurderes
V65 Solvalla:  Melander får tillit
V64 Boden:  I kveld skal vi spille Kari
V65 Jarlsberg:  En stall i superform

Etter to lange ventedager er VM endelig tilbake, med høydepunktene Brasil - Colombia og Tyskland - Frankrike på fredagens langoddsprogram. Her blir det fyrverkeri!

Frankrike - Tyskland, B 2,30

Dagens VM-tips

Frankrike - Tyskland B


Les Bleus var vurdert som enorme favoritter mot Nigeria, og leverte til slutt med 2-0 og greit avansement. Likevel var det synlig at de slet stort før Pogba headet inn 1-0 på hjørnespark kun ti minutter før slutt.

De viste imidlertid at de har evne til å male ned motstanderne og det var fullt fortjent at de slo Nigeria til slutt. I gruppespillet imponerte de mer, og spesielt 5-2 mot Sveits er et minneverdig resultat. De har også vært defensivt solide, til tross for noen nestenulykker mot Nigeria.

Ingen fravær
Didier Deschamps har ingen skadeproblemer før dagens kamp. Det gjør at han kan stille med denne sannsynlige startoppstillingen.

Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Pogba, Cabaye, Matuidi - Valbuena, Benzema, Griezmann

Slet mot Algerie
Tyskland var også enorme favoritter mot afrikanske Algerie. Algerie kjempet heroisk helt mot slutten, men tyskerne ble til slutt for sterke. De måtte imidlertid gjennom utslitende ekstraomganger - der de viste at de virkelig har utholdenheten som kreves i et slikt mesterskap.

Mustafis lårskade forrige kamp, som holder han ute resten av VM, føyer seg i rekken til skadeproblemer for Löw. Hummels, Podolski og Kramer er tvilsomme og blir vurdert før kampen.

Det gir denne sannsynlige lagoppstillingen: Neuer - Lahm, Boateng (Hummels), Mertesacker, Höwedes - Schweinsteiger, Kroos, Khedira - Özil, Müller, Götze.

Fantastiske Müller
Thomas Müller stod virkelig frem som en leder da Tyskland trengte det som mest mot Algerie. Målgivende på den første skåringen var viktig, men viktigst av alt var det enorme engasjementet og vinnerviljen han spredde til resten av laget.

Müller er en vinner og en av de absolutt beste spillerne i dette mesterskapet. Han alene kan fort bli tungen på vektskålen - etter å ha vært det så ofte allerede i VM.

Følelsene heller veldig mot Tyskland i denne kampen, rett og slett fordi det er mer kvalitet over hele linja. Joachim Löw er kanskje den mest bortskjemte manageren på landslagsnivå. De har absolutt det som skal til for å avgjøre krigen i deres favør, og vi tror det blir utfallet til lekre 2,30 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus